Senior Programmamanager 0,8-1,0 fte (V50.2965)

Senior Programmamanager 0,8-1,0 fte

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft binnen de faculteit Biomedische Technologie een vacature voor een Senior Programmamanager 0,8-1,0 fte Biomedical Engineering.
Position
Non academic staff (supporting staff)
Departments
Department of Biomedical Engineering
FTE
1,0
Date off
30/11/2017
Reference number
V50.2965

Job description

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in engineering, science & technology. We staan bekend om onze grote wetenschappelijke impact en ontwikkeling van technologische innovaties. Onze universiteit staat midden in de samenleving: de TU/e zet in op complexe, maatschappelijke uitdagingen door zich met onderwijs en onderzoek specifiek te richten op drie Strategic Areas: Energy, Health en Smart Mobility.

Faculteit Biomedische Technologie

De Faculteit Biomedische Technologie (BMT) richt zich binnen het onderwijs en onderzoek op het complexe en fascinerende “systeem” van het menselijk lichaam. Biomedische Technologie speelt een centrale rol als een discipline waarin technologie en biomedische wetenschappen verenigd worden. Het onderwijs en het onderzoek zijn georganiseerd rondom 3 profielen: Biomechanica & Tissue Engineering, Moleculaire Bioengineering & Moleculaire Imaging en Biomedische Imaging & Modelering.

Het onderzoek wordt gedaan in samenwerking met verschillende partijen, waaronder de industrie en andere universiteiten. Voor een aantal projecten die vallen onder deze samenwerkingsverbanden zoeken we per direct een ervaren Programmamanager die een sleutelrol en een brugfunctie zal vervullen en zal fungeren als de rechterhand van de betrokken onderzoeksleiders binnen de TU/e.

Voorbeelden van een aantal van de samenwerkingsverbanden waar de Programmamanager in betrokken zal worden zijn RegMed XB en de Alliantie tussen TU/e, UMCU en UU.

RegMed XB

Een hoofddoel van het RegMed XB initiatief is het bundelen van de krachten van kennisinstellingen bedrijfsleven, de provincie Noord-Brabant en gezondheidsfondsen, waardoor onderzoekers en ondernemers fundamenteel, toegepast en translationeel onderzoek naar regeneratieve geneeskunde kunnen uitvoeren en valoriseren, om daardoor de groei van een nieuw industriële cluster te versnellen, oplossingen voor patiënten dichterbij te brengen en een bijdrage te leveren aan betaalbare zorg.

Dit wordt nagestreefd door onder andere het opzetten en uitvoeren van een programma voor research- en development activiteiten, het organiseren van onderwijs en het ondersteunen van nieuwe bedrijvigheid.

In de eerste fase hiervan neemt de faculteit BMT deel in meerdere moonshot projecten waarvan de start in 2017 voorzien is. De Programmamanager assisteert de facultaire onderzoeksleiders bij de uitrol van het onderzoek, de tussentijdse rapportages, taken op het gebied van onderzoeksvalorisatie, onderwijs en nieuwe bedrijvigheid en het daartoe onderhouden van de samenwerking met de betrokken partijen in de individuele projecten en de centrale Project managementorganisatie.

Alliantie TU/e, UMCU en UU

De Universiteit Utrecht, de Technische Universiteit Eindhoven en het UMC Utrecht werken voortaan samen in een alliantie. De samenwerking strekt zich uit van excellent onderzoek en onderwijs om een bijdrage te leveren aan internationale maatschappelijke opgaven middels een duurzame interdisciplinaire samenwerking tussen de drie instellingen. De fundamentele, de technische en de klinische benadering komen zo bij elkaar in één creatief broeinest.

De focus in de samen­werking ligt op duurzame energie, medische beeldverwerking, medische beeldvorming en regeneratieve geneeskunde, waarbij de faculteit BMT participeert in de laatste 3 domeinen.

De functie:

De Programmamanager wordt verantwoordelijk voor:

 • het ondersteunen van het strategische beleid voor het onderzoek en het samenwerkingsverband;
 • het opstellen van projectdocumentatie (business plan, visie documenten, voortgangsrapportages etc.);
 • afstemming met alle in- en externe stakeholders;
 • ondersteuning bieden bij het managen van het totale portfolio van de moonshot projecten binnen het samenwerkingsverband;
 • het uitvoeren van project management (met betrekking tot communicatie, budget, administratie etc).

De Programmamanager wordt geplaatst binnen de faculteit, maar zal ook samenwerken met het TU/e Research Support netwerk, waar ervaringen uitgewisseld en kennis opgebouwd wordt.

Job requirements

De TU/e verwacht:

 • Universitair werk- en denkniveau; bij voorkeur een Biomedische, Medische en/of Biomaterialen achtergrond of PhD in een van deze gebieden.
 • Affiniteit met het betreffende onderzoek (diepgaande kennis is echter geen strikte vereiste; deze wordt mede ingebracht door de wetenschappers aan de faculteit);
 • Aantoonbare ervaring met het managen van projecten, waarbij Prince2 of IPMA certificering tot de aanbeveling strekt;
 • Aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie binnen een complexe omgeving;
 • Excellente schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden in zowel Nederlandse als Engelse taal;
 • Zeer organisatiesensitief, integrerend vermogen en een flexibele opstelling;
 • Resultaatgerichte, proactieve en doortastende houding, enthousiast, klantgericht, teamspeler.

Conditions of employment

Het betreft een tijdelijke functie voor de periode van 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Overwogen kan worden de aanstelling het eerste jaar via Euflex (de detacheringsorganisatie van de TU/e) te laten verlopen.

Wij bieden verder:

 • Een dynamische werkomgeving met een uitdagend werkpakket en ontwikkelmogelijkheden;
 • De TU/e biedt een marktconforme inschaling (afhankelijk van leeftijd en ervaring);
 • Daarnaast biedt de TU/e aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 41 vakantiedagen een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3% van het jaarsalaris (overeenkomend met een maandsalaris), een vakantie-uitkering ter hoogte van 8% van het jaarsalaris en uitstekende sportfaciliteiten;

Information and application

Informatie:

Sollicitatie:

Je motivatiebrief en CV kunnen digitaal verstuurd worden tot en met 30-11-2017 door gebruik te maken van de knop “solliciteer direct/apply now".

Interne kandidaten gaan voor op externe kandidaten.