Skip to content
 

Werken bij de TU/e

Vacature

Over de faculteit Wiskunde & Informatica

De faculteit verzorgt opleidingen tot BSc, MSc, PhD en PDEng. Naast de eigen kerntaken, onderwijs en onderzoek, verzorgt de faculteit tevens onderwijs voor andere faculteiten. Het onderzoek van de faculteit concentreert zich op toepassingen van de wiskunde en ontwerpen van softwaresystemen. De kennisvalorisatie van de faculteit is gebundeld in het Project Development Office (PDO). De faculteit werkt op het gebied van onderwijs en onderzoek nauw samen met andere universiteiten en bedrijven, zowel in nationaal als in internationaal verband. De faculteit telt ca. 140 vaste stafleden, 200 promovendi/postdocs/PDEng trainees en bijna 1000 Bachelor/Master studenten. De faculteit leidt ook het Data Science Center Eindhoven (DSC/e). In het DSC/e hebben 28 onderzoeksgroepen hun krachten gebundeld om samen een wereld leidend onderzoeks- en onderwijsprogramma in Data Science op te zetten.

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

De TU/e is een internationaal vooraanstaande technische universiteit, gespecialiseerd in Engineering Science & Technology. Met kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek zorgen we voor vooruitgang van technische wetenschappen en de ontwikkeling van technologische innovaties. Zo dragen we bij aan de groei van welvaart en welzijn in de eigen regio én daarbuiten. De TU/e heeft nauwe banden met de industrie, de medische sector en bouw- en vervoersector.

Health

Healthy solutions from excellent science

Health is al vele jaren een belangrijk speerpunt van de Technische Universiteit Eindhoven. We maken wereldwijd furore met ons onderzoek op dit gebied. Binnen de strategic area Health verleggen meer dan 250 onderzoekers uit alle faculteiten samen grenzen op het gebied van gezondheidstechnologie. Werken op het snijvlak van disciplines brengt nieuwe inzichten om complexe medische kwesties op te lossen. Door de traditioneel sterke binding van de TU/e met het bedrijfsleven en zorginstellingen kunnen we ons vooraanstaand onderzoek vertalen in nieuwe producten en diensten. Voorbeelden van ontwikkelingen aan de TU/e zijn het gebruik van ultrageluid en MRI om kanker op te sporen en te bestrijden, een babyvriendelijk jasje met onzichtbare sensoren om te vroeg geboren baby's te bewaken, het kweken van hartkleppen en nierweefsel uit lichaamseigen cellen, en minimaal invasieve robotchirurgie. 

Klik hier voor meer informatie over ons onderzoek op het gebied van gezondheidstechnologie.