Veiligheidsdeskundige Gevaarlijke Stoffen (V87.3036)

Veiligheidsdeskundige Gevaarlijke Stoffen

Position
Non academic staff (supporting staff)
Services
Internal Affairs
FTE
1,0
Date off
06/10/2017
Reference number
V87.3036

Job description

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in engineering, science & technology. We staan bekend om onze grote wetenschappelijke impact en ontwikkeling van technologische innovaties. Onze universiteit staat midden in de samenleving: TU/e zet in op complexe, maatschappelijke uitdagingen door zich met onderwijs en onderzoek specifiek te richten op drie Strategic Areas: Energy, Health en Smart Mobility.

De Dienst Interne Zaken (DIZ) levert diverse facilitaire producten en diensten. Hierbij kan worden gedacht aan activiteiten op het gebied van beveiliging, brandweer, zaalbeheer, congressen, inkoop, post, transport, repro, catering, schoonmaak, afvalbeheer, etc.

Het team Waste Management & Logistics is onderdeel van de afdeling Operational Services van DIZ. De medewerkers van dit team zijn verantwoordelijk voor de ontvangst, verwerking en verspreiding van binnenkomende en uitgaande post en goederen. Daarnaast verzorgen zij de ontvangst, opslag, verwerking, verspreiding en afvoer van afval en gevaarlijke stoffen. Ook coördineren ze de verhuisbewegingen binnen de universiteit. De werkzaamheden worden verricht vanuit het gebouw Berging Bijzondere Chemicaliën (BBC), dat voldoet aan strenge richtlijnen voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

De functie:

In de functie van Veiligheidsdeskundige Gevaarlijke Stoffen ben je samen met je directe collega verantwoordelijk voor het totale proces van bestellen, ontvangen, opslaan, distribueren en afvoeren van gevaarlijke stoffen voor de diverse gebruikers op de campus van de TU/e. Samen verzorgen jullie aan bewoners van de campus (schriftelijke) adviezen over het inrichten van hun opslag en faciliteiten voor gevaarlijke stoffen en afval. Je beschikt over een hands-on mentaliteit.

Je bent verantwoordelijk voor de arbo en milieu coördinatie binnen de BBC. Maakt deel uit van het ‘Arbo & Milieuplatform Techniek’ binnen de universiteit en werkt daarbinnen samen met diverse faculteiten en diensten aan integraal beleid en procedures voor de omgang met gevaarlijke stoffen, zoals het bestelproces. Daarnaast zorg je voor borging van en advies over het deel van de complex milieuvergunning dat van toepassing is op de BBC.

Je werkt met een campus breed registratiesysteem voor gevaarlijke stoffen, dat over afzienbare tijd vervangen gaat worden. Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de keuze voor en de implementatie van dat nieuwe registratiesysteem. 

Job requirements

Wij zoeken een kandidaat die voldoet aan de volgende eisen:

 • Werk- en denkvermogen op HBO-niveau met minimaal twee jaar aantoonbare en relevante werkervaring;
 • Een passend HBO-diploma, bij voorkeur aangevuld met het diploma Middelbare Veiligheidsdeskundige.
 • Je bent ICT-georiënteerd en hebt kennis van het beheren van en werken met digitale registratiesystemen voor gevaarlijke stoffen, onder andere GROS.
 • Kennis van logistieke softwaresystemen of bereid hier verdere kennis over te verwerven.
 • Je bent in het bezit van Rijbewijs B
 • Je bent in het bezit van de volgende diploma’s/certificaten of bereid deze binnen een jaar na aanstelling te behalen:

-     ADR vervoer gevaarlijke stoffen
-     Veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen
-     Vorkheftruck rijbewijs

 • Je bent bereid om, nadat je aangesteld bent voor onbepaalde tijd, de tweejarige opleiding Specialist Gevaarlijke Stoffen te gaan volgen.
 • Je functioneert goed in teamverband, maar kunt ook zelfstandig werken;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse en de Engelse taal en hebt ervaring met het schrijven van beleidsmatige artikelen / adviezen;
 • Je bent geordend, accuraat en behoudt het overzicht over het totaal van activiteiten;
 • Je weet ook onder spanning en druk doelmatig en conform de vereiste etiquette te functioneren;

Conditions of employment

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden is er uitzicht op een verlenging van uw aanstelling of een aanstelling voor onbepaalde tijd. Het fulltime bruto salaris per maand bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring minimaal € 2.465, - en maximaal € 3.292, - (Conform schaal 8 CAO-NU). De eindejaarsuitkering bedraagt 8,3% van het jaarsalaris (overeenkomend met een maandsalaris). De vakantie-uitkering bedraagt 8% van het jaarsalaris. De TU/e biedt verder uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. minimaal 41 verlofdagen bij een 40-urige werkweek en uitstekende sportfaciliteiten). Een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Information and application

Informatie:

Sollicitatie:

Ben je geïnteresseerd in deze vacature dan kun je reageren door een motivatie en CV te uploaden via de "Solliciteer direct” button. De selectie van sollicitanten vindt direct plaats tot het moment dat we een geschikte kandidaat hebben gevonden. De uiterste sluitingsdatum van de vacature is 6 oktober aanstaande. Interne kandidaten gaan voor op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.