Skip to content  

Working at TU/e

Technisch medewerker (V34.4209)

Technisch medewerker

Vanwege het vertrek van onze technicus, is de faculteit Technische Natuurkunde op zoek naar een: ELECTRONICUS tussen wetenschap en bedrijf
Position
Non academic staff (supporting staff)
Department(s)
Department of Applied Physics
FTE
1,0
Date off
15/02/2020
Reference number
V34.4209

Job description

In de onderzoeksgroep Coherence and Quantum Technology (CQT) van de faculteit Technische Natuurkunde van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) worden technologisch geavanceerde instrumenten ontwikkeld ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. Voorbeelden daarvan zijn innovatieve deeltjesversnellers, ultrasnelle elektronenmicroscopen, en door lasers opgesloten en afgekoelde atomen. Nieuw ontwikkelde instrumenten en technieken worden ook op de markt gebracht via spin-offs. Daarnaast wordt 24 uur per dag een 30 MeV cyclotron geëxploiteerd voor de productie van medische isotopen door het bedrijf AccTec, ook begonnen als spin-off van de voorloper van de groep CQT.

Functieomschrijving

CQT en AccTec zoeken een voltijds elektronicus op HBO niveau die zich wil verdiepen in de elektronica die nodig is voor het ontwikkelen en betrouwbaar bedrijven van geavanceerde instrumenten. Daarbij wordt vaak een combinatie van (analoge) regelsystemen, gevoelige meetmethoden, digitale besturing, hoogspannings- en radio-frequente technieken ingezet.

De elektronicus zal voornamelijk in de onderzoeksgroep CQT werken maar ook betrokken zijn bij AccTec en zich daar ontwikkelen tot expert van de elektronica van het cyclotron. Steeds wordt gewerkt in een compact team van technici met elektrotechnische of andere achtergrond. Samenwerken met promovendi en studenten om onderzoeksdoelen te realiseren is een belangrijk onderdeel van de functie.

Job requirements

Wij zoeken een kandidaat die voldoet aan de volgende eisen:

  • Kennis van en/of interesse in een brede diversiteit van elektronische technieken, waarbij ervaring op deelgebieden een voordeel is,
  • Inzicht verwerven in en ontwikkelen van de elektronica die specifiek is voor versnellers om daarmee ten behoeve van AccTec de operationaliteit van het cyclotron te blijven garanderen. Bereidheid om in te springen om eventuele incidentele storingen van de elektronica van het cyclotron op te lossen.

Conditions of employment

In eerste instantie betreft dit een aanstelling voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Daarnaast bieden wij veel ruimte voor zelfontwikkeling en beschikken we over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 41 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband), pensioenvoorzieningen, opleidingsfaciliteiten en uitstekende sportfaciliteiten.
 

Information and application

Heb je vragen over de inhoud van de functie, neem dan contact op met prof.dr.ir. O.J. Luiten, telefoon 040 2474359, e-mail: o.j.luiten[at]tue.nl.

Voor aanvullende arbeidsrechtelijk informatie kunt u bellen met Angela van den Bogert op 040 2474052.

Indien uw achtergrond overeenkomt met de functie-eisen en u wenst te solliciteren op deze vacature, dan stuurt u ons uw CV en motivatiebrief insturen middels de 'solliciteer op deze vacature'-knop op deze pagina.

Naast deze vacature hebben wij nog 2 andere technicus-vacatures. Zie hiervoor de vacatures V34.4207 en V34.4208 op onze website.