Skip to content
 

Working at TU/e

Technical Solutions Architect / Designer (1.0 fte)

Technical Solutions Architect / Designer (1.0 fte)

Position
Non academic staff (supporting staff)
Irène Curie Fellowship
No
Service(s)
Library and Information Services
FTE
1,0
Date off
08/06/2024
Reference number
V81.7046

Job description

Ben jij een Technical solutions Architect die elke dag uitgedaagd wil worden? Aan de TU/e creëren wetenschappers en studenten voortdurend het ondenkbare. De kracht van het IT-landschap is hun sleutel tot succes en dus ben jij dat ook. Deze creatieve geesten verwachten dat jij hen een oplossing voor morgen biedt die vandaag nog niet bestaat. Samen bouwen we aan het krachtige platform dat het epicentrum van wetenschap en technologie vereist.

De rol van de Technical solutions Architect / Designer
Ter ondersteuning van ons Build & Deploy team zijn we op zoek naar een Technical Solutions Architect. Als onze Technical solutions architect ben je het technische zwaargewicht in ons Build & Deploy team. Dit team ondersteunt onze interne productteams en onderzoekers binnen onze organisatie bij het realiseren van technische oplossingen, van ontwerp tot implementatie.

Je belangrijkste taken zijn:
Analyseren van requirements, bespreken van de mogelijkheden met de klant, identificeren van extra verbetermogelijkheden, maken van high-level en low-level design van de oplossing, overleggen met andere interne IT-teams (Network engineers, systeembeheerders, application engineers), aanvragen van de benodigde resources en helpen bij het bouwen en implementeren van de oplossing.

Je maakt deel uit van het LIS Compute & Storage Services-team, dat bestaat uit ongeveer 13 Linux-, Windows-, cloud- en infrastructuuringenieurs en de Scrum-methodologie gebruikt om hun werk te beheren. Dit team levert efficiënte, gestandaardiseerde, veilige, moderne technische IT-bouwstenen door een gevarieerde set van computing en storage producten /diensten en technisch advies aan te bieden aan business (product) Teams en Eindgebruikers.

Job requirements

Wie ben jij? Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega met het volgende profiel: 

  • Je bent in staat om op Bachelor niveau te werken; Bij voorkeur heb je een Bachelor diploma in informatiemanagement of een technische richting;  
  • Uitgebreide kennis van Windows Server, Linux platformen en virtualisatie; 
  • 2 a 3 jaar IT werkervaring op bovengenoemde vlakken bij voorkeur in het hoger onderwijs; 
  • Basiskennis van Microsoft Azure, netwerken & storage; 
  • Sterke communicatieve vaardigheden en hebt een flexibele en creatieve instelling. 
  • Analytisch vermogen, verbinder en toont ondernemerschap en creativiteit 
  • Basiservaring en kennis van privacy en security; 
  • Ervaring met een Agile manier van werken; 
  • Beschikbaarheid om minimaal 3 dagen per week op de campuslocatie te werken; 
  • Gevorderde beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift. 
  • Een VOG aanvraag maakt deel uit van de selectieprocedure. 

Conditions of employment

Een boeiende positie binnen een internationale en tegelijkertijd persoonlijke universiteit. Je zit midden tussen de studenten, op een groene campus op loopafstand van het centraal station. Naast mooie architectuur vind je er gevarieerde werkplekken en uitstekende sportfaciliteiten. Verder bieden we jou:

  • Een maandsalaris van minimaal € 4.332 tot maximaal € 5.929 bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring (schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten). 
  • Naast vakantiegeld, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een gunstige regeling voor extra verlofdagen of een sabbatical.
  • Een keuzemodel voor extra secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Werktijden in overleg voor een optimale werk-privé balans.
  • Ruimte voor jouw talent met doorgroeikansen en uitstekende ontwikkelmogelijkheden, zoals mentoring, workshops en coaching.
  • Deels betaald ouderschapsverlof en een vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer, thuiswerken en internet.
  • Een ruime werkgeversbijdrage aan de gunstige ABP-pensioenregeling.

Hier ontdek je nog meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. Bouw verder aan je carrière bij de TU/e!

Information and application

Meer informatie:

  • Voor inhoudelijke vragen over de functie kan contact opgenomen worden met Michiel v. Grootel (M.H.v.Grootel[at]tue.nl). Voor HR gerelateerde of organisatievragen met Competence Manager Ruud Vrijsen via (r.p.j.vrijsen[at]tue.nl).

Over de TU/e
De TU/e Campus is een aantrekkelijke en levendige hotspot in Brainport Regio Eindhoven waar studenten, onderzoekers, ondernemers en high-tech bedrijven elkaar ontmoeten en samenwerken. De campus ligt midden in het centrum van de stad en is een open en toegankelijke community voor technologisch onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en kennisvalorisatie. Stap in de wereld van morgen en neem deel aan de ontwikkeling van vernieuwde technologieën en toepassingen die oplossingen bieden voor grote maatschappelijke vraagstukken. De TU/e Campus is dé plek ‘Where innovation starts’.

Sollicitatie
Ben je geïnteresseerd? Via de solliciteer-knop ontvangen we graag je CV en brief met motivatie en omschrijving van je kwalificaties.

De screening van kandidaten begint zodra de sollicitaties zijn ontvangen en gaat door totdat de vacature is ingevuld. Indien van toepassing, krijgen interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten. Een assessment behoort tot de mogelijkheden.

We kijken uit naar je sollicitatie, en weet ons te vinden in het geval van vragen!