Skip to content  

Working at TU/e

Teamleider onderwijsplanning 1,0 fte

Teamleider onderwijsplanning 1,0 fte

Position
Non academic staff (supporting staff)
Service(s)
Education and Student Affairs
FTE
1,0
Date off
20/07/2022
Reference number
V28.5694

Job description

Heb jij ervaring als verbindend leider? Heb je oog voor (onderwijs)logistieke processen? Houd jij je hoofd koel in hectische omstandigheden? Ben jij in staat om je medewerkers te enthousiasmeren? Dan ben jij onze leider die het team Onderwijsplanning gaat aansturen. Deze positie is onderdeel van de dienst Education and Student Affairs (ESA), het centrale servicepunt voor docenten en (aankomende) studenten van de Technische Universiteit Eindhoven.

Wij zoeken een collega die binnen een informele, persoonlijke cultuur vormgeeft aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening voor studenten en docenten. Daarbij hechten we grote waarde aan klantgerichtheid, lerend vermogen en samenwerken. Voor de te maken keuzes zijn twee criteria leidend: (1) operational excellence en (2) customer intimacy. Dit betekent dat de ondersteuning geharmoniseerd ten aanzien van processen en systemen plaatsvindt, dicht bij de studenten en docenten.

Samenwerking zit in het DNA van de ondersteuningsorganisatie. Schotten tussen faculteiten onderling en tussen faculteiten en de centrale dienst zijn meer en meer neergehaald. De onderwijsondersteuning beschouwen we als een universiteitsbrede taak, waarbij de dienstverlening wordt aangeboden vanuit op elkaar afgestemde ketens, en alle onderwijsondersteunende medewerkers deel uitmaken van ESA en sterk betrokken zijn bij het onderwijs, de studenten en docenten. Binnen ESA is sprake van ‘korte lijnen’, ‘samenwerking’ en ‘het delen van informatie, kennis en ervaring’ tussen medewerkers.

Het team Onderwijsplanning draagt er zorg voor dat:

 • Een voor student en docent optimaal onderwijsrooster op tijd beschikbaar is, waarbij alle voor het betreffende onderwijs benodigde faciliteiten – zaal, live-stream, video-college, e.d. – aanwezig zijn;
 • Tentamenproces is soepel verlopend, waarbij de student in alle rust het tentamen kan afnemen en waarbij de kans op tentamenfraude tot een minimum is gereduceerd;
 • De docenten op organisatorisch en onderwijslogistiek gebied – bijv. regelen student-assistenten, indelen groepjes, regelen bijzondere faciliteiten, e.d. – ondersteund worden.

Als teamleider ga je aan de slag met het doorontwikkelen van het team Onderwijsplanning (25 personen).  Het betreft een brede functie waarbij je ruimte krijgt om leiding te geven aan het team. We vinden het erg belangrijk dat de teamleider zelfstandig aan de slag durft te gaan, waarbij je samen met de ESA-managers en ketenverantwoordelijk manager aan de slag gaat met het verhogen van de dienstverlening waarbij kwalitatief hoogwaardige dienstverlening wordt aangeboden tegen een kostenefficiënte inzet.

Verder ben je verantwoordelijk voor de opzetten en ontwikkelen van de keten Course Support. ESA heeft de ambitie om docenten in hoge mate te ondersteunen door het bieden van ondersteuning op het organisatorische, administratieve, logistieke en ICT-gebied. Enkele faculteiten zijn reeds gestart met deze additionele vorm van ondersteuning, Course Support. Van jou als ketenverantwoordelijke wordt verwacht dat je deze nieuwe vorm van ondersteuning weer een slag verder brengt.                                                                                                                                    

Je spreek dan ook regelmatig met ESA-managers, afdelingshoofden van facilitaire diensten (real estate, ict en facilitaire zaken), studenten en docenten om informatie in te winnen over de kwaliteit van de dienstverlening. Je zorgt voor vernieuwing in werkprocessen, zorgt met je organisatiesensitiviteit dat weerstand afgebroken wordt en jaagt verbetering aan.

Voor de dienst ESA zoeken wij een teamleider voor 1,0 fte.

Andere verantwoordelijkheden die je krijgt als teamleider:

 • Vormgeven aan de ontwikkelopdracht met betrekking tot:
  • Management en organisatie (ontwikkelplan team)
  • Processen (operational excellence en customer intimacy)
  • Cultuur (open, lerende cultuur);
 • Doorontwikkelen Strategic Workforce Planning van het team;
 • Dagelijkse leidinggeven/coördineren van het team;
 • Onderhouden van communicatie met ESA-managers;
 • Onderhouden van goede afstemming met ketenverantwoordelijk manager;
 • Sturen op kwaliteit, middelen en klantgerichtheid van dienstverlening en uitvoering van werkzaamheden van het team;
 • Leiden van kleine projecten gericht op efficiënte, kwalitatief sterke en groeibestendige klantgerichte processen.

Job requirements

Wat wij vragen:

 • Aantoonbare ervaring met verandertrajecten;
 • Aanjager van optimalisaties en organisatieveranderingen;
 • Kennis en ervaring met (administratieve) onderwijsondersteuning is een pré;
 • Een natuurlijke, enthousiasmerende leider die beschikt over inlevingsvermogen, overtuigingskracht en bindend vermogen;
 • Goede communicatievaardigheden;
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is goed (C1 wat gewenst is voor deze functie);
 • HBO en/of WO opleiding.

Conditions of employment

Wat wij bieden:

 • Het betreft een tijdelijk contract voor de periode van één jaar met zicht op een vast contract na één jaar.;
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.821,- en maximaal € 5.230,- bruto per maand (schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten);
 • Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen en bieden daarvoor diverse faciliteiten;
 • Ook hebben we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 41 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, een ruime werkgeversbijdrage aan de ABP-pensioenregeling, een keuzemodel arbeidsvoorwaarden, kinderopvang op de campus én uitstekende sportfaciliteiten. Vanwege het huidige thuiswerken wordt er een internetvergoeding gegeven van € 25,- per maand en een thuiswerkvergoeding van € 2,- per thuiswerkdag;
 • Je wordt onderdeel van onze TU/e community met 15.000 studenten en 5000 medewerkers;
 • Afhankelijk van CV en werkervaring behoort een aanstelling via EUFLEX (detacheringsbureau van de TU/e) tot de mogelijkheden.

Information and application

Over ons

De dienst Education and Student Affairs (ESA) is het centrale servicepunt voor docenten en (aankomende) studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en levert een scala aan diensten op het gebied van onderwijskundige ondersteuning, onderwijslogistiek, studievaardigheden, loopbaanbegeleiding, gebruik van ICT-middelen in het onderwijs, professionele vaardigheden en taalonderwijs. Daarnaast ondersteunt ESA het College van Bestuur, de Deans van het Bachelor College en de Graduate School, alsmede de faculteiten op de terreinen van onderwijsbeleid, wet en -regelgeving, kwaliteitszorg, opleidings- en instellingsaccreditatie, onderwijsvernieuwing en internationalisering.

Binnen de TU/e is alle onderwijsondersteuning ondergebracht in de dienst ESA met daarbinnen het Center for Student Administration waar alle administratieve processen voor het onderwijs van de TU/e worden uitgevoerd.

Voor informatie over de sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden kun je terecht bij dhr. M. (Marcel) Visschers, e-mail: m.visschers[at]tue.nl.

Ga naar www.tue.nl/werken-bij-tue/ voor meer informatie over werken op de TU/e!

Je sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, upload dan je motivatie en CV via de "Solliciteer direct/apply now" button.
Let op: Gezien je ook in het Engels moet kunnen schrijven zien we graag je motivatiebrief in het Engels.

Wij reageren niet op sollicitaties die op een andere wijze worden ingediend.
Let op dat je slechts 5 documenten tot 2 MB elk kunt uploaden. Als het nodig is, kan je bestanden combineren.