Studentendecaan met ervaring studiemanagementbegeleiding (V28.3034)

Studentendecaan met ervaring studiemanagementbegeleiding

Position
Non academic staff (supporting staff)
Services
Education and Student Service Center
FTE
1,0
Date off
24/09/2017
Reference number
V28.3034

Job description

Algemeen

Education & Student Affairs is hét centrale servicepunt voor aankomende en ingeschreven studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en levert een scala aan diensten zoals het inschrijven van studenten, het begeleiden bij studiekeuze, het geven van training zoals studiemanagement, het verzorgen van loopbaanbegeleiding en het uitvoeren van projecten op het gebied van ICT in het onderwijs. ESA verzorgt studiegericht taalonderwijs Engels en NT2, taaladvisering, alsmede Interculturele Communicatie. Daarnaast biedt ESA individuele begeleiding bij persoonlijke problemen, studeren in het buitenland, studiefinanciering en bemiddeling bij fondsen en beurzen.

Tevens is ESA actief op beleidsniveau. Zo ondersteunt ESA het College van Bestuur en de faculteiten op het terrein van studentenbeleid, onderwijswet en -regelgeving, kwaliteitszorg, accreditatie, onderwijsvernieuwing en internationalisering, onder meer door het genereren van bestuurlijke kengetallen.

In het team Student Coaching, Counseling & Information, onderdeel van een afdeling Student Facilities binnen ESA, zijn studentenpsychologen, studentendecanen en studiemanagementadviseurs werkzaam. Het team is op zoek naar versterking door een studentendecaan die tevens ervaring heeft met studiemanagementbegeleiding voor (bij voorkeur) 1,0 fte met ingang van 1 januari 2018.

Functiebeschrijving

De belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • Mondelinge en schriftelijke communicatie met studenten over o.a. studiefinanciering, studeren met een functiebeperking, toelating, in-uitschrijven; bindend studie advies, bestuursbeurzen en topsport;
 • Studenten (met en zonder functiebeperking) begeleiden op het gebied van studiemanagement zowel individueel als groepen;
 • (Mede) vormgeven van en adviseren over beleid m.b.t. bovengenoemde onderwerpen;
 • Registreren en aanvragen faciliteiten functiebeperking;
 • Adviseren examencommissies op het gebied van studeren met een functiebeperking en bindend studieadvies.

Als studentendecaan werk je voor alle studenten van de TU/e, dat wil zeggen alle Nederlandse en buitenlandse studenten die een technische bachelor- en masteropleiding volgen.

 

Job requirements

Wij zoeken een collega die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee wil bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Daarbij hechten we grote waarde aan klantgerichtheid, lerend vermogen en samenwerken. Vanuit de onderwijsvisie van de TU/e richten we onze begeleiding op het respecteren en verhogen van de zelfredzaamheid van de student.

Functie-eisen:

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) en een goed ontwikkeld empathisch vermogen;
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met werken met studenten met een functiebeperking;
 • Je bent op de hoogte van de relevante wet- en regelgeving binnen het Hoger Onderwijs;
 • Je hebt (bij voorkeur) ervaring als studentendecaan binnen het WO of HBO;
 • Je hebt (bij voorkeur) ervaring met het begeleiden van studenten op het gebied van studiemanagement zowel individueel als in groepsverband;
 • Je hebt ervaring met het werken binnen een multiculturele setting;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Engelse taal (B2-C1 niveau);
 • Je bent een teamspeler, bent resultaatgericht en beschikt over een goed organisatievermogen.

Conditions of employment

Wij bieden een 1,0 fte aanstelling. Het salaris bedraagt afhankelijk van bovenstaande functie, leeftijd en ervaring, minimaal € 2.588,00 bruto per maand (schaal 10) tot maximaal € 4.757,00 bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband.

Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende financiële omstandigheden kan het dienstverband worden verlengd.

Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantie uitkering van 8% en uitstekende sportfaciliteiten.

Afhankelijk van CV en werkervaring behoort een aanstelling via EUFLEX (detacheringsbureau van de TU/e) tot de mogelijkheden.

Information and application

Informatie

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met dhr. mr. drs. H.A. (André) Rozendaal, Teamleider a.i. Student Coaching Counseling & Information, tel: 06-19258591, e-mail: h.a.rozendaal@tue.nl

Sollicitatie

Je motivatiebrief en CV kunnen digitaal verstuurd worden tot en met 24 september 2017 door gebruik te maken van de knop “solliciteer direct/apply now".