Skip to content  

Working at TU/e

Psycholoog / Studentenpsycholoog (0,8 fte – 0,9 fte)

Psycholoog / Studentenpsycholoog (0,8 fte 0,9 fte)

Position
Non academic staff (supporting staff)
Service(s)
Education and Student Affairs
FTE
0,8
Date off
03/10/2021
Reference number
V28.5195

Job description

Algemeen

Education & Student Affairs (ESA) is hét centrale servicepunt voor aankomende en ingeschreven studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en levert een scala aan diensten zoals het inschrijven van studenten, het begeleiden bij studiekeuze, het geven van training zoals studiemanagement, het verzorgen van loopbaanbegeleiding/employability en het uitvoeren van projecten op het gebied van ICT in het onderwijs. ESA verzorgt ook studiegericht taalonderwijs Engels en NT2, taaladvisering en vaardigheidstrainingen. Daarnaast biedt ESA ondersteuning bij onder andere persoonlijke problemen, studeren in het buitenland, zaken rondom studiefinanciering en bemiddeling bij fondsen en beurzen.

De afdeling Student Facilities (SF) valt onder ESA en bestaat uit vier teams: Student Coaching, Counseling & Information (SCC&I), TU/e Language Center (TLC), Career & Professional Skills (C&PS) en het Bedrijfsbureau. In het team Student Coaching, Counseling & Information zijn studentenpsychologen en studentendecanen werkzaam. Vanwege de uitstroom van een studentenpsycholoog ontstaat er een vacature.

Functiebeschrijving

 • voeren van intakegesprekken met studenten en verslaglegging;
 • bieden van kortdurende psychologische hulp aan studenten;
 • verzorgen van groepstrainingen zowel gericht op vaardigheden als psychische problematiek;
 • verwijzen van studenten naar andere instellingen (buiten de onderwijsinstellingen), zoals GGZ instellingen, particuliere therapeuten, etc.;
 • onderhouden van contact met deze externe praktijken/instellingen;
 • werken aan projecten ten behoeve van innovatie en efficiëntie van onze dienstverlening;
 • geven van workshops en informatiesessies aan studenten en/of medewerkers;
 • ondersteunen van andere studentbegeleiders (studieadviseurs, studentendecanen, studentmentoren en tutoren) met het geven van advies/consultatie;
 • ondersteuning en hulp bij calamiteiten/calamiteitenteam

Wij zoeken een enthousiaste collega met een open persoonlijkheid die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee wil bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Daarbij hechten we grote waarde aan zelfredzaamheid, klantgerichtheid, lerend vermogen en samenwerken. Omdat we nog steeds deels online werken i.v.m. Coronamaatregelen, is een heldere en open communicatiestijl en afstemming van groot belang. Een deel van je werktijd is op de campus; je aanwezigheid is dan vereist. Ook voor de periode na afloop van de Corona-maatregelen is aanwezigheid op de campus vereist voor het begeleiden van studenten. Het nieuwe werken in combinatie met thuiswerken is ontwikkeling. 

Job requirements

 • afgeronde studie psychologie op masterniveau (bij voorkeur in de richting klinische psychologie)
 • minimaal drie jaar relevante ervaring in het werken met jong volwassenen / studenten
 • aantoonbare ervaring met intake en kortdurende behandeling
 • aantoonbare ervaring en affiniteit met het geven van groepsbehandelingen/-trainingen
 • goede beheersing van de Engelse taal (C1 niveau) is een vereiste;
 • ervaring op het gebied van begeleiding van jong volwassenen met ASS, AD(H)D en hoogbegaafdheid is een pré
 • ervaring met cognitieve gedragstherapie (CGT en ACT) strekt tot aanbeveling
 • ervaring met het werken binnen een multiculturele setting is een pré
 • Ervaring met op afstand werken, begeleiden en trainen is een pré (bijvoorbeeld via TEAMS)

Conditions of employment

Wij bieden een 0,8-0,9 fte aanstelling. Het salaris bedraagt afhankelijk van bovenstaande functie, leeftijd en ervaring, minimaal € 2.836,- bruto per maand (schaal 10) tot maximaal € 5.211,-  bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband.

Wij bieden eerst een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende financiële omstandigheden wordt het dienstverband vast.

Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantie uitkering van 8% en uitstekende sportfaciliteiten.

Afhankelijk van CV en werkervaring behoort een aanstelling via EUFLEX (detacheringsbureau van de TU/e) tot de mogelijkheden.

Information and application

Voor meer informatie over deze vacature kun je een mail sturen naar de studentenpsychologen student.psychologists[at]tue.nl met jouw contactgegevens. Er wordt dan contact opgenomen met je.

Ben je geïnteresseerd in deze vacature reageer dan uiterlijk 3 oktober door een motivatie en CV te uploaden via de “solliciteer direct” button. Bij reactie gaan we ervan uit dat je minimaal 32 uur beschikbaar bent. Geef in je motivatiebrief concreet en beknopt aan hoe jij voldoet aan de functie-eisen en wat jouw ervaring is met de doelgroep jong volwassenen/studenten.