Skip to content  

Working at TU/e

Project-/procesmanager 0.8-1.0 fte (V85.4043)

Project-/procesmanager 0.8-1.0 fte

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft een vacature voor: Project-/procesmanager (0.8-1.0 FTE) bij het Projectbureau van Dienst Huisvesting
Position
Non academic staff (supporting staff)
Service(s)
Real Estate Management
FTE
0,9
Date off
30/11/2019
Reference number
V85.4043

Job description

Bouw met ons mee aan een steeds bruisendere campus in het centrum van Eindhoven en Brainport. Om de groei en de ontwikkelingen op de TU/e mogelijk te maken bouwen we verder aan de huisvesting van morgen: duurzaam en met de nieuwste innovaties.

Dit maakt ons werk alles behalve standaard: geen project is ‘gewoon een project’. De projecten zijn technisch/programmatisch en/of procesmatig uitdagend, duurzaam en innovatief; en de uitdaging is het toch steeds weer mogelijk te maken.

Meer dan eens starten projecten met een relatief abstracte vraag of behoefte. De eerste uitdaging is dan om het proces te managen vanuit een vraag naar een concreet plan met scope, geld, tijd en kwaliteit en dat middels afstemming en draagvlak tot besluitvorming te leiden. Waarna het project gerealiseerd kan worden.

Het unieke aan deze positie is dat het alle fasen van een project omvat waar jij verantwoordelijk voor bent: van initiatieffase tot en met nazorg waarbij het accent zeker op het eerste gedeelte ligt.

En dat alles op de campus, zonder files!

De TU/e

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in engineering, science & technology. Onze universiteit staat midden in de samenleving. Dat komt tot uiting in de groei van de universiteit én de groei van de TU/e campus, die zich ontwikkelt tot een aantrekkelijke hotspot voor studenten, onderzoekers, ondernemers, investeerders en hightech bedrijven met state-of-the-art offline en online faciliteiten.

Dienst Huisvesting

Komend vanuit het centraal station in Eindhoven loop je via het Limbopad slingerend door het groen, binnen 2 minuten de TU/e campus op. Je ervaart direct in een totaal andere omgeving te zijn, een academische omgeving van ontwikkelingen, onderwijs en onderzoek. Op het grote grasveld is een studententeam een nieuw prototype van een innovatieve woning aan het bouwen. Naast je loopt een groep studenten naar hun college in het Auditorium. Zelf loop je langs de vijver naar het MetaForum. In het Forum speelt een student op de piano, op de trap ervoor zitten groepen studenten te genieten van de zon en hun lunch. Je loopt door en ziet in de verte gebouw Flux met haar kenmerkende gevel uitstijgen boven de rest. Werken bij Dienst Huisvesting is elke dag zelf de resultaten beleven en genieten van de successen die we ervaren doordat studenten en medewerkers ze intensief gebruiken. Dat is waar we als Dienst Huisvesting ons elke dag voor inzetten.

Dienst Huisvesting is één van de centrale diensten van de Technische Universiteit Eindhoven en is verantwoordelijk voor de totale vastgoedontwikkeling, het parkmanagement en de 75 hectare tellende TU/e campus. Voor de TU/e zelf verzorgt zij het projectmanagement en het beheer van alle gebouwen, installaties en infrastructuur van de compacte campus. Vrijwel alles speelt zich af op de Campus zelf. Dienst Huisvesting heeft een adviserende rol naar het College van Bestuur, de faculteiten en de diensten op huisvestingsgebied.

Dienst Huisvesting telt ongeveer 50 medewerkers en heeft de volgende afdelingen: Projectbureau, Advies, Programma team, Beheer & Onderhoud en Bedrijfsvoering.

Projectbureau

Het projectbureau bestaat uit 12 personen, een gevarieerde club van 25-64, ervaren en minder ervaren, man en vrouw. Het is een enthousiaste club mensen die met elkaar alle huisvestingsprojecten van de TU/e managet.

Het projectbureau realiseert de nieuwbouw- (ver)bouw en onderhoudsprojecten van de TU/e en zorgt ervoor middels proces- en projectmanagement dat de TU/e goed in control is op al haar GROTIK (geld, risico’s, organisatie, tijd, informatie, kwaliteit) aspecten.

Voor het Projectbureau zijn wij op zoek naar een projectmanager.

In deze functie ligt het zwaartepunt op project- en processturing. De project-/procesmanager is meer een generalist die de diverse (deel-) projecten aanstuurt in plaats van de inhoudelijke technische diepgang te zoeken binnen deze projecten.

Deze persoon vindt het leuk het complete speelveld aan stakeholders met hun diverse belangen, beleid en kaders integraal bij elkaar te brengen. Het proces te organiseren en te begeleiden en sturen zodat de afwegingen op inhoud door de specialisten ingevuld kunnen worden en het totaal door besluitvorming loodst.

De project-procesmanager heeft het totaal overzicht over het project en legt in de projectorganisatie via de projectgroep verantwoording af aan de stuurgroep. De project-procesmanager maakt een analyse van de optimaal bij het project passende vorm van organisatie, contractvorm, inkoop, etc. De project-procesmanager zorgt voor de afstemming met de gebruikers en de stuurgroep en stuurt adviseurs en aannemers aan.

De project-/procesmanager is eindverantwoordelijk voor het definiëren, uitvoeren, bewaken en opleveren van middelgrote tot grote multidisciplinaire/ complexe huisvestingsprojecten.

De project-procesmanager is verantwoordelijk voor alle aspecten binnen de projectbeheersing, zodanig dat de geformuleerde projectdoelstellingen binnen de randvoorwaarden van kosten, kwaliteit, tijd, organisatie en communicatie worden gerealiseerd.

Job requirements

Wij zoeken een kandidaat die voldoet aan de volgende eisen:

  • Minimaal WO werk- en denkniveau, bij voorkeur een Universitaire opleiding Bouwkunde;
  • Conceptueel en abstract denkvermogen
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
  • Ervaring met grote projecten met complexe opgaven (projecten met een innovatief karakter, managen van verschillende belangen);
  • Ervaring met het neerzetten en aansturen van een projectorganisatie
  • Kennis en ervaring op het gebied van project- en procesmanagement, risicomanagement, aanbesteden en financiën (kosten en baten);
  • Ervaring met politiek sensitieve omgevingen

Daarnaast zijn het beheersen van de volgende competenties: analytisch vermogen, kostenbewust handelen, verbindend leiderschap, resultaatgericht en overtuigingskracht competenties zeer belangrijk  binnen de functie van projectmanager.

Conditions of employment

Het betreft een tijdelijke, voltijdse aanstelling voor de periode van één jaar, waarbij zal worden overwogen de aanstelling via Euflex te laten verlopen (de detacheringsorganisatie van de TU/e). Bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden is er uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. Het fulltime bruto salaris per maand bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.475,- en maximaal €5.656,- (schaal 11 tot 12 cao NU afhankelijk van ervaring en competenties). De eindejaarsuitkering bedraagt 8,3% van het jaarsalaris (overeenkomend met een maandsalaris). De vakantie-uitkering bedraagt 8 % van het jaarsalaris. De TU/e biedt verder uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. kinderopvang, minimaal 41 verlofdagen bij een 40-urige werkweek en uitstekende sportfaciliteiten). Dienst Huisvesting biedt daarbij de mogelijkheid tot flexibele werktijden.

Information and application

Informatie:

Meer inhoudelijke informatie over de functie kun je krijgen bij ir. Jan-Willem Schellekens, Afdelingshoofd Projectbureau Dienst Huisvesting, telefoon 040 – 247 2775, e-mail: j.w.schellekens[at]tue.nl.

Voor vragen over de arbeidsvoorwaarden kun je hier terecht: https://www.tue.nl/werken-bij-tue/waarom-tue/arbeidsvoorwaarden/

Meer informatie over Dienst Huisvesting vind je hier.

Sollicitatie:

Je kunt reageren op deze vacature via onze sollicitatiepagina www.tue.nl/jobs door te klikken op de button "Solliciteer op deze vacature / Apply for this Job". Wij reageren niet op sollicitaties die op een andere manier bij ons terecht komen.

Je kunt maximaal 5 documenten uploaden van ieder maximaal 2MB.

De selectie van sollicitanten en de sollicitatiegesprekken vinden direct plaats tot het moment we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.