Onderwijsjurist (V28.2978)

Onderwijsjurist

Position
Non academic staff (supporting staff)
Services
Education and Student Service Center
FTE
0,4
Date off
20/08/2017
Reference number
V28.2978

Job description

De dienst Education and Student Affairs (ESA) is het centrale servicepunt voor docenten en (aankomende) studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en levert een scala aan diensten op het gebied van onderwijskundige ondersteuning, onderwijslogistiek, studievaardigheden, loopbaanbegeleiding, gebruik van ICT-middelen in het onderwijs, professionele vaardigheden en taalonderwijs. Daarnaast ondersteunt ESA het College van Bestuur, de Deans van het Bachelor College en de Graduate School, alsmede de faculteiten op de terreinen van onderwijsbeleid, wet- en regelgeving, kwaliteitszorg, opleidings- en instellingsaccreditatie, onderwijsvernieuwing en internationalisering.

Binnen de TU/e heeft een ontwikkeltraject plaatsgevonden om een kwaliteitsslag te maken tot een toekomstbestendige onderwijsondersteuning. De TU/e heeft de reorganisatie Toekomstgerichte Onderwijsorganisatie en Onderwijsondersteuning (TOO) ingezet met als doel de onderwijsondersteuning zodanig in te richten dat knelpunten zijn opgelost en processen efficiënt zijn ingericht (‘operational excellence’) en de onderlinge samenwerking soepel verloopt, zodat docenten en studenten goed worden geholpen (‘customer intimacy’).

Binnen de dienst ESA ben je als Onderwijsjurist onderdeel van de afdeling Policy, Advice & Projects.

Er wordt vooral gewerkt op de onderwerpen onderwijsbeleid en –regelgeving, kwaliteitszorg, accreditatie alsook toets- en fraudebeleid. De onderwijsjurist wordt functioneel aangestuurd door de senior onderwijsjurist, ondersteunt deze maar heeft tevens een eigen takenpakket.

Hiërarchisch wordt de onderwijsjurist aangestuurd door de manager Policy, Advice & Projects.

Taken

Als onderwijsjurist houdt je je bezig met het opstellen en actualiseren van onderwijsregelingen in afstemming met de senior onderwijsjurist. Intern bespreek je de voorgenomen wijzigingen in onderwijsregelingen binnen TU/e. Je verzorgt de afhandeling van stage- en afstudeerovereenkomsten en beantwoordt vragen op onderwijsjuridisch gebied. Daarnaast adviseer je faculteiten, examencommissies, overlegorganen en beleidsmedewerkers op onderwijsjuridisch gebied. Tenslotte dien je in voorkomende gevallen van bezwaar en beroep een verweerschrift namens de TU/e op te stellen.

Job requirements

Wij zijn op zoek naar een kandidaat met een afgeronde studie Nederlands recht op HBO/Academisch niveau met tenminste 3 jaar werkervaring als onderwijsjurist. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Als persoon ben je een integere adviseur, communicatief sterk en denk je in oplossingen, niet in problemen. Je bent to the point en beschikt over een zelfstandige, servicegerichte en flexibele instelling en tevens uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden.

Conditions of employment

Wij bieden een 0,4 fte aanstelling. Het salaris bedraagt afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 4.757,00 bruto per maand (schaal 11) op fulltime basis. Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende financiële omstandigheden kan het dienstverband worden verlengd.

Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantie-uitkering van 8% en uitstekende sportfaciliteiten.
Afhankelijk van CV en werkervaring behoort een aanstelling via EUFLEX (detacheringsbureau van de TU/e) tot de mogelijkheden.

Information and application

Informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer. Ir. M. Visschers, m.visschers@tue.nl, tel. 040 247 4631. Voor informatie over arbeidsvoorwaardelijke zaken kun je contact opnemen met mevrouw M.A. van der Hagen, HR-adviseur, m.a.v.d.hagen@tue.nl .

Sollicitatie

Je motivatiebrief en CV kunnen digitaal verstuurd worden tot en met 20 augustus 2017 door gebruik te maken van de knop “solliciteer direct/apply now".

Gezien de zomerperiode is de bereikbaarheid beperkt en zal de wervingsprocedure langere tijd in beslag nemen.