Skip to content
 

Working at TU/e

Onderwijs- & Onderzoeksmedewerker(0,6-0,8 fte)

Onderwijs- & Onderzoeksmedewerker(0,6-0,8 fte)

Ben jij op zoek naar een uitdagende en betekenisvolle baan in de chemische technologie? Dan is deze vacature voor Onderwijs- & Onderzoeksmedewerker(0,6-0,8 fte) bij de onderzoeksgroep "Inorganic Materials and Catalysis" van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) precies wat je zoekt!
Position
Non academic staff (supporting staff)
Irène Curie Fellowship
No
Department(s)
Chemical Engineering and Chemistry
FTE
0,6
Date off
15/04/2023
Reference number
V37.6415

Job description

In de onderzoeksgroep Anorganische Materialen en Katalyse worden katalysatoren ontwikkeld voor toepassing in duurzame chemische processen. De groep werkt aan de hele kennisketen van katalysatorsynthese tot en met het testen in chemische reactoren. Kerndisciplines zijn anorganische chemie, analytische chemie en procestechnologie. Bij ons onderzoek wordt gebruikt gemaakt van vaak geavanceerde onderzoeksapparatuur voor het bestuderen van dergelijke materialen en proefopstellingen van chemische processen. Toepassingen liggen op het gebied van de omzetting van hernieuwbare grondstoffen en energiebronnen zoals biomassa en CO2, waterstof en elektriciteit in duurzame brandstoffen en chemicaliën die de huidige generatie fossiele producten kunnen vervangen.

Als Onderwijs- & Onderzoeksmedewerker (0.6-0.8 fte) werk je in een onderzoeksteam samen met collega-ondersteuners en de wetenschappelijke staf en help je promovendi PhD’s) en postdocs bij het ontwikkelen van nieuwe katalysatoren voor diverse duurzame toepassingen. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor het verloop van laboratoriumexperimenten volgens vastgestelde procedures. Daarnaast is het schoon en in goede staat houden van laboratoriumapparatuur een belangrijke taak. Een gezamenlijke kerntaak is het zorgen voor een veilige werkomgeving in het laboratorium en het in stand houden daarvan door deel te nemen aan het veiligheidsteam van de faculteit. Daarnaast draagt de groep ook bij aan het begeleiden van practicumonderdelen van het vernieuwde bachelor curriculum van de faculteit.

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze maatschappij en tegelijkertijd jezelf ontwikkelen als onderzoeker en docent? Solliciteer dan nu voor deze uitdagende functie bij de TU/e!

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker met een HBO-opleiding in de chemie, die ons team komt versterken en een waardevolle bijdrage zal leveren aan onze projecten. Je werkt samen met ons team van ervaren technici, maar bent ook in staat om zelfstandig te werken. Concrete taken zijn:

 • Het praktisch ondersteunen van onderzoek door promovendi en postdocs in het laboratorium op het gebied van synthese en karakterisering;
 • Het organiseren en begeleiden van alles rondom het gebruik van chemicaliën in het laboratorium. Dit betreft de hele keten van aankopen, gebruiken, opslaan, en afvoeren;
 • Het borgen van veiligheidsaspecten in het laboratorium (veiligheidsinstructies/trainingen, opfristraining, monitoren veiligheid, beoordelen van veiligheidsaspecten van (nieuwe) materialen, procedures en opstellingen inclusief het opstellen van veiligheidsrapporten en risico-inventarisaties);
 • Het ondersteunen van practica van bachelorstudenten.

Job requirements

Wij zijn op zoek naar een talentvolle kandidaat die past binnen ons dynamische team. Het ideale profiel omvat:

 • HBO bachelordiploma in chemie, chemische engineering, chemische technologie of materiaalkunde;
 • Ervaring met het accuraat uitvoeren van chemische experimenten en analyses met behulp van veel voorkomende analytische technieken;
 • Ervaring in het werken met laboratoriumopstellingen;
 • Sterke focus en betrokkenheid bij je eigen veiligheid en die van anderen;
 • Gedreven persoonlijkheid en uitstekende sociale vaardigheden;
 • Teamspeler;
 • Goede vaardigheden op het gebied van tijdbeheer;
 • Pro-actieve houding;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal;

Twijfel je of je voldoende aan de eisen voldoet, maar word je wel heel enthousiast van deze baan? Reageer dan zeker, we kijken graag naar je profiel.

Conditions of employment

Een boeiende positie binnen een internationale en tegelijkertijd persoonlijke universiteit. Je zit midden tussen de studenten, op een groene campus op loopafstand van het centraal station. Naast mooie architectuur, vind je er gevarieerde werkplekken en uitstekende sportfaciliteiten. Daarnaast bieden we jou:

 • Een maandsalaris van minimaal €3.098,- tot maximaal € 4.257,- bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring (schaal 9 CAO Nederlandse Universiteiten);
 • Naast vakantiegeld, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een gunstige regeling voor extra verlofdagen of een sabbatical;
 • Een keuzemodel voor extra secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Werktijden in overleg voor een optimale werk-privé balans;
 • Ruimte voor jouw talent met doorgroeikansen;
 • Deels betaald ouderschapsverlof en een vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer, thuiswerken en internet;
 • Een ruime werkgeversbijdrage aan de gunstige ABP-pensioenregeling.

Hier ontdek je nog meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. Bouw verder aan je carrière bij de TU/e!

Information and application

Over de TU/e

De TU/e is een internationaal vooraanstaande universiteit die ingenieurs van de toekomst opleidt en de grenzen van wetenschap en technologie verlegt voor een betere wereld. Op de levendige en inspirerende campus werkt en studeert een internationale community van bijna 7000 medewerkers en 13.000 studenten.

Meer informatie

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Prof. dr. Emiel Hensen (SMK), e.j.m.hensen[at]tue.nl, + 31 40 2475178,

Voor vragen over het sollicitatieproces of de arbeidsvoorwaarden, neem contact op met Leo van Houten, l.v.houten[at]tue.nl, of +31 40 2478269.

Nieuwsgierig geworden? Op www.tue.nl/jobs vind je meer over werken bij de TU/e.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd? Via de solliciteer-knop ontvangen we graag je CV en brief met motivatie en omschrijving van je kwalificaties en daarnaast de contactgegevens van ten minste twee referenties.

De screening van kandidaten begint zodra de sollicitaties zijn ontvangen en gaat door totdat de vacature is ingevuld. Indien van toepassing, krijgen interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten.

We kijken uit naar je sollicitatie!