Skip to content
 

Working at TU/e

Marketing- en communicatieadviseur (0.8 – 1.0 fte)

Marketing- en communicatieadviseur (0.8 1.0 fte)

Position
Non academic staff (supporting staff)
Irène Curie Fellowship
No
Service(s)
Communication Expertise Center
FTE
0,8
Date off
26/03/2023
Reference number
V89.6378

Job description

Zet jij je graag in voor het in de schijnwerpers zetten van een ambitieuze, nationale samenwerking die aan innovatieve oplossingen werkt voor de grote maatschappelijke uitdagingen als gezondheid en een duurzame samenleving? Weet jij wat er nodig is om zowel de buitenwereld als onze eigen communities laaiend enthousiast te maken over een onderwerp? Dan ben jij misschien wel degene naar wie we op zoek zijn!

Functieomschrijving

Voor het uitbouwen van onze samenwerkingsverbanden voor de programma’s ‘institute 4 Preventive Health’ en ‘Circular Society’ zoeken we een daadkrachtige hands-on marketing communicatie adviseur. Je wordt onderdeel van de alliantie tussen Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Utrecht University en Universitair Medisch Centrum Utrecht.  Er zit veel energie op de samenwerking. Betrokken wetenschappers zijn enthousiast om samen voorbij de grenzen van hun eigen discipline te kijken en zo nieuwe oplossingen voor maatschappelijke problemen te zoeken samen met maatschappelijke partners.

Je speelt een belangrijke rol om deze twee programma’s op te schalen tot goed verankerde en breed bekende (virtuele) instituten. In beide programma’s wordt gewerkt aan onderzoek, onderwijs en valorisatie van kennis. Binnen Preventive Health zijn Healthy Start, Preserving Health, Health at Home en Living with Disease belangrijke thema’s. Circular Society kent twee thema’s: Circular Safe Hospitals en Urban-Rural Balancing. Je ontwikkelt een communicatiestrategie voor beide programma’s en voert dit ook uit.

Aangezien je zo nauw betrokken bent bij de activiteiten van het samenwerkingsverband borg je ook de communicatielijn met de centrale communicatieafdeling van de TU Eindhoven. Een paar uur per week spendeer je aan het ophalen en afstemmen van communicatieboodschappen over de gehele alliantie binnen Tu Eindhoven.

We zoeken een proactieve, initiatiefrijke, verbindende marketing- en communicatieadviseur. Je hebt brede vakkennis, houdt van denken en doen, maar weet ook wanneer er tijd nodig is om een stap terug te doen voor strategische reflectie. Het is een functie waarin je binnen kaders veel vrijheid krijgt. Je floreert daarop, bent niet bang om aan te pakken en weet wanneer je even ruggenspraak moet zoeken.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt voor beide programma’s een communicatiestrategie, samen met mensen uit de beide programmateams. Daarbij zoek je de balans tussen het benadrukken van de uniekheid van elk programma en de samenhang tussen de programma’s. Ook stem je voor beide programma’s de onderzoekscommunicatie, onderwijscommunicatie en communicatie over de valorisatie van kennis goed op elkaar af.  
 • Je zorgt voor uitvoering van de communicatiestrategie, onder andere het opzetten (Circular Society) en onderhouden van beide websites en de marketing rond evenementen, waarmee je bijdraagt aan een positieve beeldvorming over deze samenwerking.
 • Je houdt de actualiteiten in de gaten rondom beide thema’s en adviseert om deze wel of niet in te brengen op bijvoorbeeld social media platforms (met name LinkedIn) en ondersteunt daarbij met het schrijven van gerelateerde teksten.
 • Je adviseert over de best mogelijke manieren om collega’s van de partnerinstellingen bij elkaar te brengen en waar nodig overige partners te betrekken bij de twee programma’s. Je organiseert en ondersteunt bijeenkomsten en evenementen samen met de liaison officers van de instituten en in overleg met de programmadirecteuren.
 • Er kan van tijd tot tijd van je gevraagd worden een helpende hand te bieden bij acquisitietaken die vanuit beide programma’s geïnitieerd worden, zoals het organiseren van bijeenkomsten voor onderzoeksconsortia, of het redactioneel verbeteren van een onderzoeksvoorstel. Je werkt onder de dagelijkse leiding van de beide programmadirecteuren. Je zult regelmatig samenwerken met collega’s van de vier partnerinstellingen.
 • Een paar uur per week spendeer je aan het ophalen en afstemmen van communicatieboodschappen over de gehele alliantie binnen TU Eindhoven.

Job requirements

Wat neem je mee?

 • Je bent een marketing- en communicatieadviseur die zich thuis voelt in een politiek-bestuurlijke omgeving en houdt van dynamiek. Je bent energiek en doortastend, en vindt het leuk om iets nieuws op te bouwen.
 • Je hebt een opleiding op hbo/wo-niveau, gericht op marketingcommunicatie.
 • Je hebt tenminste 5 jaar ervaring met het marcom vak, bij voorkeur met verschillende facetten van communicatie.
 • Je bent een handige doener en een verbinder die gemakkelijk relaties bouwt.
 • Je vindt het leuk om middelen te maken en te onderhouden. Inzet van nieuwe (media) kanalen juich je toe, en je bent niet bang daarin te experimenteren.
 • Je hebt een heldere, bondige, actieve schrijfstijl en je hebt gevoel voor visuele communicatie.
 • Je bent in staat om over soms abstracte of ingewikkelde wetenschappelijke projecten helder te communiceren; ervaring met wetenschapscommunicatie is een pre.
 • Je Nederlands en Engels is uitstekend (in woord en geschrift).

Conditions of employment

Werkgever

Voor deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geworven. Wanneer een kandidaat wordt geselecteerd die al werkt bij een van de vier partnerinstellingen, dan blijft deze in dienst van die partner. Wanneer een kandidaat wordt geselecteerd die niet werkt bij een van de partnerinstellingen, dan komt deze in dienst van de TU Eindhoven. De standplaats is te Utrecht op het alliantiebureau van EWUU.

Arbeidsvoorwaarden

Een boeiende positie binnen een internationale en tegelijkertijd persoonlijke kennisorganisatie. Je standplaats is Utrecht maar het is zeker fijn je geregeld op de groene campus in Eindhoven te ontmoeten. Het gaat om een aanstelling voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet in een vaste aanstelling. Daarnaast bieden we jou:

 • Een salaris, passend bij de geboden kennis en ervaring, van minimaal €2.960,- en maximaal €4.670,- (salarisschaal 10) bruto per maand op fulltime basis, conform de CAO Nederlandse Universiteiten;
 • Naast vakantiegeld, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een gunstige regeling voor extra verlofdagen of een sabbatical.
 • Een keuzemodel voor extra secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Werktijden in overleg voor een optimale werk-privé balans.
 • Ruimte voor jouw talent met doorgroeikansen en uitstekende ontwikkelmogelijkheden, zoals mentoring, workshops en coaching.
 • Deels betaald ouderschapsverlof en een vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer, thuiswerken en internet.
 • Een ruime werkgeversbijdrage aan de gunstige ABP-pensioenregeling.

Hier ontdek je nog meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. Bouw verder aan je carrière bij de TU/e!

Information and application

Meer informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Martine van der Mast of Jurgen Ganzevles via martine.vandermast[at]wur.nl of j.h.ganzevles[at]tue.nl. De programmadirecteuren voor respectievelijk institute 4 Preventive Health en Circular Society.  Of neem dan contact op met de vacaturehouder: Patricia Beks, P.Beks[at]tue.nl.

Voor vragen over het sollicitatieproces of de arbeidsvoorwaarden, neem contact op met Suzan Rondeel, HR adviseur, s.rondeel[at]tue.nl of telefonisch +31 40 247 5564

Nieuwsgierig geworden? Op www.tue.nl/jobs vind je meer over werken bij de TU/e.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd? Via de solliciteer-knop ontvangen we graag je CV en brief met motivatie en omschrijving van je kwalificaties.

De screening van kandidaten begint zodra de sollicitaties zijn ontvangen en gaat door totdat de vacature is ingevuld. Indien van toepassing, krijgen interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten.

We kijken uit naar je sollicitatie!