Skip to content
 

Working at TU/e

Inkoper (0.8-1.0 fte)

Inkoper (0.8-1.0 fte)

Position
Non academic staff (supporting staff)
Irène Curie Fellowship
No
Service(s)
Finance and Control
FTE
0,8
Date off
31/03/2023
Reference number
V84.6095

Job description

Ben je een inkoper die zich thuis voelt in een complexe organisatie? Houd je ervan steeds op zoek te gaan naar een optimaal resultaat voor alle betrokkenen?  

Ben jij de sparringpartner die de afdeling Procurement naar een steeds hoger niveau tilt? Heb je minimaal een opleiding op HBO-niveau in een relevante richting, een zakelijke insteek, goede communicatieve vaardigheden en 3-5 jaar relevante werkervaring, dan is dit een interessante volgende carrièrestap. Het is een pre als je ervaring met aanbestedingstrajecten hebt.

De TU/e is een internationaal vooraanstaande technische universiteit die ingenieurs van de toekomst opleidt en de grenzen van wetenschap en technologie verlegt voor een betere wereld. Op de levendige en inspirerende campus werkt en studeert een internationale community van ruim 4000 medewerkers en meer dan 12.000 studenten.

De TU/e profileert zich als kennisinstelling die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. In dat kader heeft zij internationale vraagstukken als energy, health, high-tech systems, data science, materials en mobility ingebed in onderwijsprogramma's en onderzoeksprojecten. Vanuit deze kernactiviteiten wil de TU/e bijdragen aan mogelijke oplossingen.

De afdeling Procurement & Contract management levert in deze dynamische en soms hectische omgeving haar bijdrage aan het bereiken van de ambitieuze doelstellingen van de TU/e. Hier werken professionals die adviseren over de te volgen inkoopstrategie, het inkoopproces managen en samen met de TU/e organisatie mooie resultaten behalen.

Procurement is vaak al in een vroeg stadium betrokken bij de vele activiteiten. Budgethouders en beslissers uit alle gremia van de organisatie maken gebruik van de expertise van Procurement ter advisering en ondersteuning van een grote diversiteit aan inkoopvragen. Belangrijke aandachtsgebieden zijn bijvoorbeeld de campusontwikkeling met haar vele (bouw)projecten, ontwikkelingen op het gebied van ICT, aanschaf van hoogwaardige wetenschappelijke apparatuur en facilitaire dienstverlening. Het inkoopvolume bedraagt circa € 150 mln. per jaar. Procurement pakt de werkzaamheden op met professionaliteit, ambitie, gedrevenheid en humor. 

Het inkoopteam bestaat uit 6 inkopers en een backoffice en kenmerkt zich door collegialiteit en een professionele maar ook pragmatische en servicegerichte houding. In een complexe organisatie als de TU/e is het zaak situaties te doorgronden en aan te voelen en hier goed op in te spelen. Hierin past een inkoper die diplomatiek kan optreden en met doorzettingsvermogen en flexibiliteit resultaat bereikt. Een inkoper die daarnaast begrip heeft voor de belangen van onderzoekers en andere (interne) klanten, goed kan luisteren, in staat is zich een onderwerp snel eigen te maken en scherp kan analyseren. Het nemen van initiatief en het opperen van nieuwe ideeën wordt op prijs gesteld.

De functie:

Taken en werkzaamheden:

 • Het begeleiden en uitvoeren van inkoopprocessen/aanbestedingen voor een grote diversiteit aan onderwerpen.
 • Advisering met betrekking tot het inkoopproces.
 • Het vertegenwoordigen van de TU/e richting externe partijen.
 • Een bijdrage leveren aan de doelen en  speerpunten van de afdeling.
 • Het vergroten van de (inkoop)kennis door deelname aan cursussen en andere activiteiten.

Job requirements

Gewenst profiel:

Van de inkopers wordt verwacht dat zij zowel zelfstandig als in teamverband tot hun recht komen. Iemand die een proces kan beheersen en met gedrevenheid en passie wil gaan voor een optimaal resultaat. Accuratesse en zorgvuldigheid zijn een vanzelfsprekendheid. Een grote mate van pro-activiteit en een pragmatische insteek zijn belangrijk: het met gezond verstand stellen van de juiste vragen.

Daarnaast moet je voldoen aan de volgende criteria:

 • Afgeronde relevante opleiding op Academisch of HBO-niveau (bedrijfskunde, economie, recht).
 • Bedrijfseconomisch inzicht en commerciële vaardigheden.
 • 3-5 jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring met Europese aanbestedingen is een belangrijke pré.
 • Ervaring opgedaan in een grotere complexe organisatie is een pré.
 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je bent resultaatgericht, integer, doortastend en flexibel.

Conditions of employment

 • Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van één jaar, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het fulltime bruto salaris per maand bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring minimaal € 2.960,- en maximaal € 4.670,- (Conform schaal 10 CAO-NU).
 • Een doorgroei naar een senior inkooprol (schaal 11) behoort tot de mogelijkheden.
 • De eindejaarsuitkering bedraagt 8,3% van het jaarsalaris (overeenkomend met een maandsalaris).
 • De vakantie-uitkering bedraagt 8% van het jaarsalaris.
 • De TU/e biedt verder uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. minimaal 41 verlofdagen bij een 40-urige werkweek en uitstekende sportfaciliteiten).

Information and application

 • Meer inhoudelijke informatie over de functie kun je verkrijgen bij mw. I. Bevers, manager Procurement en Contract management via telefoonnummer 040-2472395 of e-mail adres: FC.Secretariat[at]tue.nl.
 • Voor vragen over de arbeidsvoorwaarden of het proces kun je contact opnemen met Bas den Bakker, Recruiter via 06 – 51206442, e-mail: b.a.d.bakker[at]tue.nl.
 • Extra informatie kan worden verkregen via de volgende link: arbeidsvoorwaarden.

Sollicitatie:

Ben je geïnteresseerd in deze vacature dan kun je reageren door een motivatie en CV te uploaden via de "Solliciteer direct” button. De screening van de kandidaten begint zodra sollicitaties zijn ontvangen en gaat door tot de vacature is vervuld.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven, waarbij gelijk blijkende geschiktheid voorrang wordt gegeven aan interne kandidaten.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.