Skip to content  

Working at TU/e

Inkoper (0.8-1.0 fte) (V87.4177)

Inkoper (0.8-1.0 fte)

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft een vacature voor: Inkoper (0.8-1.0 fte)
Position
Non academic staff (supporting staff)
Service(s)
Internal Affairs
FTE
1,0
Date off
30/11/2019
Reference number
V87.4177

Job description

Wil jij je verder ontwikkelen in het inkoopvak door een bijdrage te leveren aan interessante en multidisciplinaire inkooptrajecten in een complexe organisatie? Ben je in staat om intern en extern een netwerk op te bouwen en te onderhouden? Ben jij een sparringpartner die op professionele wijze om kan gaan met inkoopvraagstukken? Heb je minimaal een opleiding op hbo niveau, commercieel inzicht en 3-5 jaar relevante werkervaring, dan is dit een interessante volgende carrièrestap. Het is een pré als je ervaring met aanbestedingstrajecten hebt.

De TU/e is een internationaal vooraanstaande technische universiteit, gespecialiseerd in Engineering Science & Technology. Met kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek zorgen we voor vooruitgang van technische wetenschappen en de ontwikkeling van technologische innovaties. Zo dragen we bij aan de groei van welvaart en welzijn in de eigen regio én daarbuiten.

De TU/e profileert zich als kennisinstelling die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. In dat kader heeft zij internationale vraagstukken als energy, health, high-tech systems, data science, materials en mobility ingebed in onderwijsprogramma's en onderzoeksprojecten. Vanuit deze kernactiviteiten wil de TU/e bijdragen aan mogelijke oplossingen.

De afdeling Inkoop en Contractmanagement levert in deze dynamische en soms hectische omgeving haar bijdrage aan het bereiken van de ambitieuze doelstellingen van de TU/e. Hier werken professionals die adviseren over de te volgen inkoopstrategie, het inkoopproces managen en mooie resultaten behalen.

Inkoop is in een vroeg stadium betrokken bij de vele ontwikkelingen binnen de TU/e. Budgethouders en beslissers uit alle gremia van de organisatie maken gebruik van de expertise van Inkoop ter advisering en ondersteuning van een grote diversiteit aan inkoopvragen. Belangrijke aandachtsgebieden zijn bijvoorbeeld de campusontwikkeling met haar vele (bouw)projecten, ontwikkelingen op het gebied van ICT, aanschaf van hoogwaardige wetenschappelijke apparatuur en facilitaire dienstverlening. Het inkoopvolume bedraagt circa € 130 mln. per jaar. Inkoop pakt de werkzaamheden op met professionaliteit, ambitie, gedrevenheid en humor.

De afdeling Inkoop bestaat uit 5 inkopers en een orderdesk en kenmerkt zich door collegialiteit en een professionele maar ook pragmatische en servicegerichte houding. In een complexe organisatie als de TU/e is het zaak situaties snel te doorgronden en aan te voelen en hier goed op in te spelen. Hierin past een inkoper die diplomatiek kan optreden en met doorzettingsvermogen en flexibiliteit resultaat bereikt. Een inkoper die daarnaast begrip heeft voor de belangen van de wetenschappers en andere (interne) klanten, goed kan luisteren, in staat is zich een onderwerp snel eigen te maken en scherp kan analyseren. Het nemen van initiatief en het opperen van nieuwe ideeën wordt op prijs gesteld.

De functie:

Taken en werkzaamheden:

 • Het begeleiden en uitvoeren van een grote diversiteit aan inkoopprocessen/aanbestedingen;
 • Advisering aan de interne organisatie m.b.t. inkoopvraagstukken;
 • Vanuit je functie als inkoper vertegenwoordig je de TU/e richting externe partijen;
 • Je geeft mede vorm aan contractmanagement;
 • Je levert een bijdrage aan de doelen / speerpunten van de afdeling Inkoop en contractmanagement;
   

Job requirements

Gewenst profiel:

Van de inkopers wordt verwacht dat zij zowel zelfstandig als in teamverband tot hun recht komen. Iemand die een proces kan beheersen, met gezond verstand de juiste vragen stelt en met gedrevenheid en passie wil gaan voor een optimaal resultaat. Accuratesse, zorgvuldigheid en uitstekende communicatieve vaardigheden zijn een vanzelfsprekendheid. Daarnaast wordt een grote mate van proactiviteit, een pragmatische insteek en de bereidheid om zich verder te ontwikkelen verwacht.


Samengevat moet je voldoen aan de volgende criteria:

 • Afgeronde relevante opleiding op Academisch of HBO niveau (bijvoorbeeld bedrijfskunde, economie, recht);
 • Bedrijfseconomisch inzicht en commerciële vaardigheden;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met Europese aanbestedingen is een pré;
 • Ervaring opgedaan in een grotere complexe organisatie is een pré;
 • Goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk), zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je bent resultaatgericht, integer, doortastend en flexibel;

Conditions of employment

Arbeidsvoorwaarden:

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden is er uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Het fulltime bruto salaris per maand bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,- (Conform schaal 10 CAO-NU). Een doorgroei naar een senior inkooprol (schaal 11) behoort op termijn tot de mogelijkheden. De eindejaarsuitkering bedraagt 8,3% van het jaarsalaris (overeenkomend met een maandsalaris). De vakantie-uitkering bedraagt 8% van het jaarsalaris. De TU/e biedt verder uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. minimaal 41 verlofdagen bij een 40-urige werkweek en uitstekende sportfaciliteiten).

Information and application

Informatie:

 • Meer inhoudelijke informatie over de functie kun je verkrijgen bij mw. I. Bevers, Hoofd Inkoop en contractmanagement via telefoonnummer 040-2478830 of e-mail adres: secretariaat.DIZ[at]tue.nl
 • Extra informatie kan worden verkregen via de volgende link: www.tue.nl/universiteit/werken-bij-de-tue/arbeidsvoorwaarden/).
 •  
  Sollicitatie:
  Ben je geïnteresseerd in deze vacature dan kun je reageren door een motivatie en CV te uploaden via de "Solliciteer direct” button. De sluitingsdatum van de vacature is 30 november 2019 aanstaande. Er zal echter direct gestart worden met beoordeling / selectie van de kandidaten.
   
  Afhankelijk van opleiding en werkervaring behoort een aanstelling via EUFLEX (detacheringsbureau van de TU/e) tot de mogelijkheden.
   
  Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven, waarbij gelijk blijkende geschiktheid voorrang wordt gegeven aan interne kandidaten.
   
  Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.