Skip to content  

Working at TU/e

Elektrotechnicus

Elektrotechnicus

Position
Non academic staff (supporting staff)
Department(s)
Electrical Engineering
FTE
1,0
Date off
13/02/2022
Reference number
V36.5434

Job description

De TU/e is een Technische Universiteit gekenmerkt door excellentie en samenwerking met de industrie. De universiteit bestaat uit negen faculteiten die ieder vanuit een eigen technologiegebied onderwijs en onderzoek verzorgen. Aan de TU/e studeren bijna 13.000 studenten en zijn ca. 3.500 mensen werkzaam, waarvan een groot deel internationaal. Engels is dan ook in veel situaties de voertaal.

De faculteit Electrical Engineering (EE) richt zich op de verschillende deelgebieden van de Elektrotechniek en bestaat uit 9 leerstoelen. De leerstoel Photonic Integration (PHI) doet onderzoek aan, en geeft onderwijs in, optische geïntegreerde schakelingen, platformen en componenten. Innovatieve oplossingen die hiervan gebruik maken zijn baanbrekend in huidige of toekomstige toepassingsgebieden als sensoren, computers en data communicatie. Binnen PHI wordt gewerkt aan alle aspecten van optische integratie van fotonische chips, van ontwerp en simulatie van componenten en circuits tot de waferfabricage in de Nanolab cleanroom van de universiteit, alsmede het testen en meten van de wafers en chips, al dan niet in een behuizing, in een van de PHI meetlabs. PHI speelt een leidende rol in het fotonica-onderwijsprogramma van TU/e, met zowel theoretische als praktische colleges. De geavanceerde laboratoria van PHI maken het mogelijk om vooraanstaand onderzoek te bedrijven, en tegelijkertijd studenten op te leiden en een lucratieve partner te zijn voor industriële samenwerking. De groep heeft intensieve samenwerking met industriële partners zoals o.a. ASML, Prodrive, Microsoft en Technobis.

De huidige meetfaciliteiten omvatten vier meetlabs met 18 meetopstellingen die worden gedeeld binnen de groep. Vanwege recente samenwerking in een aantal grotere R&D projecten is de groep aan het groeien, en daarmee ook de behoefte aan meetcapaciteit. PHI is daarom op zoek naar gemotiveerde kandidaten voor een positie in de technische staf voor het ontwikkelen en beheren van zowel de meetopstellingen als de labs. Dit omvat onder meer de volgende taken:

 • Het ontwikkelen, samenstellen en wijzigen van meetopstellingen die nodig zijn voor onderzoek en onderwijs.
 • Het geven van technische ondersteuning aan onderzoekers en de wetenschappelijke staf voor het laboratoriumwerk.
 • Onderhoud van het lab en de meetopstellingen.
 • Monteren van optische chips op submounts voor gebruik voor onderzoek en onderwijs. Dit gaat o.a. om solderen, wire bonden en PCBs ontwerpen.
 • Aanschaf en beheer van de laboratoriumapparatuur.
 • Uitbreiden van bestaande labcursussen en het ontwikkelen van nieuwe onderwijsactiviteiten gebaseerd op meetvaardigheden.
 • Inwerken en begeleiden van studenten en onderzoekers bij het uitvoeren van meetactiviteiten.
 • Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van (optische) test- en meetapparatuur.
 • Waarborgen van de veiligheid in de labs.

Taken op het gebied van projectmanagement kunnen worden toegevoegd, indien gewenst.

Job requirements

We zoeken een enthousiaste, zelfstandig opererend en breed georiënteerde Elektrotechnicus:

 • met een afgeronde HBO/WO opleiding.
 • die affiniteit of ervaring heeft met optische (fiber/chip) test- en meetapparatuur, zoals optische en elektrische spectrumanalysers, oscilloscopen, power meters.
 • bij voorkeur bekend met data acquisitie systemen (GPIB, USB), en de python software omgeving.
 • met een natuurlijke drang om nieuwe systemen, technologie en softwaregereedschappen te leren kennen en gebruiken.
 • met een flexibele, nauwkeurige en op samenwerking georiënteerde werkhouding
 • met prima communicatie- en presentatievaardigheden in zowel Nederlands als Engels.
 • die plezier heeft te werken in een internationale multiculturele omgeving.

Conditions of employment

We bieden een dynamische functie, in een internationale, innovatieve werkomgeving met veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. In eerste instantie gaat het om een aanstelling voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid behoort een verlenging van de aanstelling tot de mogelijkheden.

Daarnaast bieden wij veel ruimte voor zelfontwikkeling en zeer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 41 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband), een vaste eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorzieningen en uitstekende sportfaciliteiten.

Information and application

Informatie
Inhoudelijke informatie voor de functie is verkrijgbaar bij dr. Weiming Yao, w.yao[at]tue.nl en prof. Kevin Williams K.A.Williams[at]tue.nl

Sollicitatie
Ben je geïnteresseerd in deze vacature, upload dan je motivatie en CV via de "Solliciteer nu/apply now" button.