Skip to content  

Working at TU/e

Elektrotechnicus 1,0 fte (V88.4069)

Elektrotechnicus 1,0 fte

Binnen de TU/e zijn wij op korte termijn op zoek naar een collega: Elektrotechnicus 1,0 fte
Position
Non academic staff (supporting staff)
Service(s)
Equipment & Prototype Center
FTE
1,0
Date off
30/09/2019
Reference number
V88.4069

Job description

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een internationaal georiënteerde onderzoek universiteit, gespecialiseerd in engineering, science & technology. De TU/e staat bekend om haar grote wetenschappelijke impact en ontwikkeling van technologische innovaties. Onze universiteit staat midden in de samenleving: de TU/e zet in op complexe, maatschappelijke uitdagingen door zich met onderwijs en onderzoek specifiek te richten op drie Strategic Area’s: Energy, Health en Smart Mobility.

Het Equipment & Prototype Center (EPC) levert een bijdrage aan onderwijs en onderzoek aan de TU/e door het ontwikkelen en vervaardigen van unieke experimentele opstellingen, prototypen en instrumenten. Het EPC maakt de vertaalslag van een wetenschappelijke vraagstelling naar een werkende onderzoeksopstelling. Het EPC beschikt over een team van 40 professionals die primair werken voor de TU/e maar ook voor externe klanten.

In de groep Elektrische Energie- en Besturingstechniek richt de ondersteuning zich op het ontwikkelen en vervaardigen van systemen voor de regeling en besturing van experimentele processen en apparatuur. De groep verzorgt zowel de hardware als de software, gebruikmakend van PC’s, PLC’s, commerciële softwarepakketten en zelf ontwikkelde hardware en/of software.

De activiteiten worden veelal projectmatig uitgevoerd in nauwe samenwerking met de andere groepen van EPC, met de vakdisciplines mechanisch en fysisch.

Job requirements

Als elektrotechnicus houd je je bezig met het vertalen van een pakket van eisen van een opdracht in een technische oplossing met het bijbehorende tekeningenpakket. Je vervaardigt zelfstandig en in teamverband apparatuur en systemen voor regeling en/of besturing van experimentele processen. Je bent betrokken bij het ontwikkelen en vervaardigen van unieke instrumenten. Je assisteert bij het inbedrijfstellen van PLC-systemen en installeert geleverde apparatuur inclusief nazorg en instructie. Verder onderhoud je contacten met de opdrachtgevers en adviseer je je leidinggevende over de nieuwste technische ontwikkelingen en veiligheidseisen.

Je beschikt over een afgeronde MTS-opleiding op het gebied van Elektrotechniek/Mechatronica. Ervaring met industriële paneelbouw, montagetechniek en een tekenpakket (bij voorkeur E-plan) is vereist. Actuele kennis en ervaring op het gebied van instrumentatie, PLC besturingen, PCB ontwerp en (vermogens)elektronica is een pré. Bekendheid met de laagspannings- en machinerichtlijn strekt tot aanbeveling.

Je beschikt over goede contactuele eigenschappen, sociale vaardigheden, een praktische en flexibele instelling en je bent resultaatgericht. Je hebt een brede belangstelling en bent bereid tot het volgen van cursussen en Engels is voor jou geen probleem.

Conditions of employment

We bieden je een interessante en uitdagende fulltime functie. Het gaat in eerste instantie om een contract voor bepaalde tijd van één jaar met de intentie dit contract, bij gebleken geschiktheid, te verlengen of om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Nederlandse Universiteiten. Het fulltime bruto salaris per maand bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.579,- en maximaal € 3.445,- (schaal 8 cao NU). De eindejaarsuitkering bedraagt 8,3% van het jaarsalaris (overeenkomend met een maandsalaris). De vakantie-uitkering bedraagt 8% van het jaarsalaris. De TU/e biedt verder uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. kinderopvang, minimaal 41 verlofdagen bij een 40-urige werkweek en uitstekende sportfaciliteiten).

Information and application

  • Meer inhoudelijke informatie over de functie kun je krijgen de heer M.H.A. van den Berg, teamleider, tel.nr. 040 - 247 3225, e-mail m.h.a.v.d.berg[at]tue.nl;
  • Je kunt reageren op deze vacature via onze sollicitatiepagina www.tue.nl/jobs door te klikken op de button "Solliciteer op deze vacature / Apply for this Job". Wij reageren niet op sollicitaties die op een andere manier bij ons terecht komen.
  • Je kunt maximaal 5 documenten uploaden van ieder maximaal 2MB.
  • De uiterste sluitingsdatum van de vacature bedraagt 30 september 2019. De selectie van sollicitanten en de sollicitatiegesprekken vinden direct plaats.
  • Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor op externe kandidaten.