Skip to content  

Working at TU/e

Electrical Engineering Technician for Biomedical Signal Acquisition (V50.4047)

Electrical Engineering Technician for Biomedical Signal Acquisition

Position
Non academic staff (supporting staff)
Department(s)
Department of Biomedical Engineering
FTE
1,0
Date off
31/10/2019
Reference number
V50.4047

Job description

Over TU/e

De TU/e is een Technische Universiteit, gekenmerkt door excellentie en samenwerking met de industrie. Als universiteit richt zij zich op de drie speerpunten: Health, Energy and Smart Mobility. Binnen het strategische speerpunt Health werken verschillende faculteiten samen, waarbij er nauwe banden zijn met zowel de industrie als diverse ziekenhuizen. De TU/e is een open and inclusieve universiteit met korte lijnen. Mensen binnen de TU/e zijn nieuwsgiering, samenwerkend en streven naar excellentie. Excellente faciliteiten liggen aan de basis om het onderzoek en onderwijs op internationaal hoog niveau te brengen. De open en vriendelijke werksfeer faciliteert en inspireert samenwerking tussen onderzoekers en studenten.

Over BMT

De faculteit Biomedische Technologie (BMT) biedt onderzoeksgedreven Bachelor en Master programma’s aan. De Onderwijs- en onderzoeksgebieden binnen de faculteit bestrijken de volgende focusgebieden: Chemical Biology, Regenerative Engineering & Materials, Biomedical Imaging & Modelling. Elk van deze focusgebieden omvat diverse onderzoeksgroepen, geleid door een onderzoeksleider (hoogleraar of universitair (hoofd)docent), met een variabele grootte. De faculteit kent een nauwe samenwerking tussen haar onderzoekers en omvat in totaal bijna 1.100 studenten en circa 200 (vaste en tijdelijke) wetenschappelijke medewerkers.

In het Photoacoustics & Ultrasound Laboratory (PULS/e) wordt gewerkt aan nieuwe echografische technieken ter verbetering van diagnostiek. Hierbij hebben onze eigen BMT studenten een groot aandeel, mede dankzij hun vooropleiding. Binnen het curriculum van de opleiding Biomedische Technologie wordt dan ook ruim aandacht besteed aan het meten aan mensen. Kennis van sensoren, meetsystemen en signaalanalyse wordt op theoretisch niveau behandeld, maar hier willen we in de nabije toekomst meer praktische en experimentele vaardigheden aan toe voegen.

Wij zijn wij op zoek naar allround ervaren elektrotechnicus, gespecialiseerd in data acquisitie en signaal analyse, voor de periode van een half jaar (op 1.0 fte basis) of één jaar (op 0.5 fte basis) voor het opzetten van een meet practicum. Recent aangekochte, draagbare instrumentaria moet worden geïnstalleerd en ingericht voor een nieuw te geven practicum waarbij studenten bij zichzelf biologische metingen kunnen verrichten (ECG, bloeddruk, etc.). Daarnaast moet software geschreven worden in LabView voor zowel acquisitie als data transfer naar MATLAB voor verdere processing. Tenslotte wordt de technicus geacht de opdrachten van het practicum verder vorm te geven en studentvriendelijke tools voor signaal analyse in MATLAB te bouwen.

Uw taken als Electrical Engineering Technician bestaan onder meer uit:

 • Gebruiksklaar maken van draagbare data acquisitie systemen.
 • Opstellen van meetprotocollen en opdrachten voor de studenten, uit te voeren tijdens het vak.
 • Bijdrage leveren aan de leerontwikkeling van studenten.
 • Helpen bij het instrueren van studenten en medewerkers om zelfstandig aan het practicum te kunnen werken.

Job requirements

Gewenst profiel:

 • Afgeronde HBO of TU opleiding Elektrotechniek, Informatietechniek, etc.
 • Affiniteit voor technologie en biomedisch onderzoek.
 • Ervaring met sensoren, data acquisitie (units) en data processing software (LabView, MATLAB).
 • Vaardigheid in programmeren en signaal analyse.
   
  Wij zoeken:
 • een teamplayer met een flexibele instelling en een zelfstandige, zelfredzaam en nauwkeurige werkstijl.
 • Goed in time management.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Conditions of employment

Wij bieden:

 • Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van maximaal 0.5 jaar op basis van 1,0 fte of 1.0 jaar op basis van 0.5 fte.
 • Het fulltime bruto salaris per maand bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring minimaal € 1.992,- en maximaal € 3.052,- (Conform schaal 6 of 7 CAO-NU).
 • De eindejaarsuitkering bedraagt 8,3% van het jaarsalaris. De vakantie-uitkering bedraagt 8% van het jaarsalaris. De TU/e biedt verder uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. kinderopvang, minimaal 41 verlofdagen bij een 40-urige werkweek en uitstekende sportfaciliteiten).
 • Afhankelijk van opleiding en werkervaring kan overwogen worden om de aanstelling via EuFlex te laten verlopen (de detacheringsorganisatie van de TU/e).

Information and application

Meer informatie is te verkrijgen via:

Sollicitatie:

Bent u geïnteresseerd in deze vacature dan kunt u dit kenbaar maken door een motivatie en CV inclusief 2 referenties te uploaden via de “Solliciteer op deze vacature” button op de TU/e website. Uw kunt uw sollicitatie richten aan: Dr. ir. Richard Lopata.

Sollicitaties via e-mail kunnen wij in het kader van Europese Privacywetgeving niet in behandeling nemen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.