Skip to content
 

Working at TU/e

Coördinerend Deskundige stralingsbescherming (0,8 – 1 fte)

Coördinerend Deskundige stralingsbescherming (0,8 1 fte)

Position
Non academic staff (supporting staff)
Irène Curie Fellowship
No
Service(s)
Human Resources Management
FTE
0,8
Date off
16/04/2023
Reference number
V83.6427

Job description

Binnen het team van Occupational Health, Safety, Environment & Radiation Protection (OHSE&R) zijn we op zoek naar een:

Coördinerend Deskundige stralingsbescherming (0,8 – 1 fte)

De afdeling Occupational Health, Safety, Environment & Radiation Protection (OHSE&R) bestaat uit 15 betrokken collega’s en valt onder de dienst HRM. De dienst Human Resources Management (HRM) bestaat uit ca. 100 enthousiaste collega’s.
Samen met je OHSE&R-collega’s zorg je ervoor dat medewerkers, studenten én wetenschappers veilig kunnen leren en werken op de TU/e campus. Het team Radiation Protection is op zoek naar een ambitieuze stralingsbeschermingsdeskundige die de SBE komt versterken. De TU/e organisatie is momenteel sterk in beweging. We willen een hightech internationale onderwijs- en research omgeving creëren, waar mensen centraal staan en zich vrij en veilig voelen om ideeën uit te wisselen, initiatieven te nemen en om samen te werken. Met al deze ontwikkelingen van de eigen organisatie én de toenemende veiligheids- en milieurisico’s is de uitbreiding van de SBE met een stralingsbeschermingsdeskundige cruciaal voor de TU/e.

Wat ga je doen:
In nauwe afstemming met de algemeen coördinerend deskundige stralingsbescherming voer je taken uit die horen bij de Kernenergiewet complexvergunning voor de stralingstoepassingen op de TU/e Campus. Concreet houden je werkzaamheden het volgende in:

 • Strategie en beleid (helpen) opstellen v.w.b. de omgang met straling op de TU/e Campus en dit vervolgens ook implementeren;
 • Beheren, borgen en promoten van de stralingsbescherming op de TU/e campus, het implementeren van regelgeving, richtlijnen en procedures, en het houden van toezicht;
 • Het uitvoeren van RI&E's en het aanvragen van schriftelijke interne toestemmingen;
 • Het bijhouden van (verplichte) registraties, zoals controles van bronnen, toestellen en (radioactieve) reststoffen, transporten, incidenten, en (ruimte- en persoons) dosimetrie ten behoeve van het KEW-dossier;
 • Het uitvoeren van interne audits en inspecties;
 • Bijdragen aan het onderzoek naar de beëindiging van geactiveerde onderdelen van versnellers;
 • Samenwerking met en consulteren van autoriteiten, en begeleiden van inspecties van bevoegde autoriteiten, zoals bij incidenten en handhavingsbezoeken;
 • Het netwerken met collega's op stralingsgebied als ook bijwonen van vakvergaderingen.

Job requirements

Wat we van je verwachten

 • Je bent opgeleid als (algemeen) coördinerend deskundige stralingsbescherming;
 • Aantoonbare ervaring met bovengenoemde taken;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (B2 niveau);
 • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • Je bent in staat zelfstandig invulling te geven aan je taken binnen gestelde kaders;
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen.

Je bent in staat te denken in grote lijnen zonder oog voor detail te verliezen. Onze nieuwe collega is goed georganiseerd en altijd bereid om te leren. Je bent een teamspeler en werkt graag samen.

Conditions of employment

Een boeiende positie binnen een internationale en tegelijkertijd persoonlijke universiteit. Je zit midden tussen de studenten, op een groene campus op loopafstand van het centraal station. Naast mooie architectuur, vind je er gevarieerde werkplekken en uitstekende sportfaciliteiten. Daarnaast bieden we jou:

 • Een maandsalaris van minimaal €2.960,- tot maximaal €5.439,- bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring (schaal 10 tot max 11 cao Nederlandse Universiteiten).
 • Naast vakantiegeld, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een gunstige regeling voor extra verlofdagen of een sabbatical.
 • Een keuzemodel voor extra secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Werktijden in overleg voor een optimale werk-privé balans.
 • Ruimte voor jouw talent met doorgroeikansen en uitstekende ontwikkelmogelijkheden, zoals mentoring, workshops en coaching.
 • Deels betaald ouderschapsverlof en een vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer, thuiswerken en internet.
 • Een ruime werkgeversbijdrage aan de gunstige ABP-pensioenregeling.

Hier ontdek je nog meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. Bouw verder aan je carrière bij de TU/e!

Information and application

Over de TU/e

Mensen zijn het hart en ziel van de TU/e. Met uitstekende onderzoeks- en onderwijsprogramma's, maken we deel uit van nationale en internationale academische netwerken, nemen we deel aan samenwerkingsverbanden met industrie en maatschappelijke organisaties en zijn we het academische hart van de toptechnologieregio Brainport. De TU/e heeft de ambitie om bij de leidende universiteiten op het gebied van wetenschap en technologie te behoren. Drie uitdagingen zijn fundamenteel voor onze visie voor 2030, te weten een duurzame wereld, de technologische revolutie en de impact van technologie op de samenleving.

Lees meer over onze mooie organisatie via deze link.

Meer informatie

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Gilles Moerdijk, ACD en Teamleider Radiation Protection Unit, g.i.moerdijk[at]tue.nl.

Voor vragen over het sollicitatieproces of de arbeidsvoorwaarden, neem contact op met de vacaturehouder Anke Janssen, Teamleider OSHE&R, a.p.m.janssen[at]tue.nl of Elly van den Eertwegh, HR Adviseur, e.a.m.v.d.eertwegh[at]tue.nl of +31 40 247 8041.

Nieuwsgierig geworden? Op https://www.tue.nl/werken-bij-tue vind je meer over werken bij de TU/e.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd? Via de solliciteer-knop ontvangen we graag je CV en brief met motivatie en omschrijving van je kwalificaties.

De screening van kandidaten begint zodra de sollicitaties zijn ontvangen en gaat door totdat de vacature is ingevuld. Indien van toepassing, krijgen interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten.

We kijken uit naar je sollicitatie!