Co÷rdinator Generiek Functioneel Beheer (V82.3046)

Co÷rdinator Generiek Functioneel Beheer

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft een vacature voor Co÷rdinator Generiek Functioneel Beheer, 1.0 fte bij CIO Office.
Position
Non academic staff (supporting staff)
Institutes
CIO Office
FTE
1,0
Date off
20/10/2017
Reference number
V82.3046

Job description

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een internationaal georiënteerde onderzoeks­universiteit, gespecialiseerd in engineering, science & technology. We staan bekend om onze grote wetenschappelijke impact en ontwikkeling van technologische innovaties. Onze universiteit staat midden in de samenleving: De TU/e zet in op complexe, maatschappelijke uitdagingen door zich met onderwijs en onderzoek specifiek te richten op drie Strategic Areas: Energy, Health en Smart Mobility.

De TU/e staat (inter)nationaal hoog aangeschreven vanwege haar primaire processen: onderwijs en onderzoek. Een universiteit vol ambities, waaronder de ambitie om steeds meer plaats- en tijdonafhankelijk werken te ondersteunen door digitalisering van dagelijkse werkprocessen.

De komende jaren wordt een groot deel van de digitale systemen en processen van de TU/e beter afgestemd op de individuele behoeften van studenten en medewerkers. Zo worden zij maximaal ontzorgd, waardoor meer tijd overblijft voor onderwijs en onderzoek.

Het informatiemanagement aan de TU/e is zo georganiseerd dat het de business in staat stelt om de veranderingen te sturen en te prioriteren. Het CIO Office zorgt voor de ondersteuning van dit proces. Vanuit het CIO office worden diverse IV projecten gecoördineerd. Het functioneel beheer van generieke applicaties (Office, Sharepoint, Identity Management, Incidentmanagement, Kaart Management etc.) is eveneens belegd bij het CIO office. Tevens wordt vanuit het CIO office een professionaliseringstraject aangestuurd voor de universiteitsbrede professionalisering van alle functioneel beheerders.

De functie:

De coordinator functioneel beheer draagt zorg voor de dagelijkse aansturing van de afdeling generiek functioneel beheer en levert een belangrijke bijdrage aan het professionaliseringstraject functioneel beheer met in begrip van kwaliteitsbewaking (60% van werktijd). Tevens is de coördinator als meewerkend voorman ook zelfstandig voor een specifiek functioneel beheer domein verantwoordelijk (40%).

 • Verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing (werkverdeling, resourceplanning, incidentmanagement) van de afdeling generiek functioneel beheer (10 personen).
 • Bijdragen aan de uniformering van de werkwijze binnen de afdeling generiek functioneel beheer.
 • Verantwoordelijk voor het opstellen van benodigde documentatie (change proces, templates, werkwijzen etc.).
 • Zelfstandig verantwoordelijk voor eigen functioneel beheer vakgebied (domein afhankelijk van kennis en ervaring).
 • Zorgdragen voor afstemming tussen generiek functioneel beheer, projectleiders van vernieuwingsprojecten en informatiemanagement.
 • Zorgdragen voor adequate afstemming tussen functioneel beheer enerzijds en proceseigenaren en ICT anderzijds.
 • Actief bijdragen aan de inrichting en professionalisering van het functioneel beheer binnen de TU/e (onder aansturing van projectmanager) vanuit een kwaliteitsbewakende rol.
 • Coachen van minder ervaren collega’s.

Job requirements

De TU/e verwacht:

 • HBO of Universitair werk- en denkniveau, richting Bedrijfskunde, Informatica of vergelijkbaar.
 • Aantoonbare ervaring met het vakgebied functioneel beheer (minimaal 5 jaar ervaring).
 • Coördinerende of leidinggevende ervaring (minimaal 5-10 medewerkers).
 • Kennis en ervaring met de toepassing van BiSL.
 • Planmatige manier van werken.
 • Goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden in zowel Nederlandse als Engelse taal.
 • Proactieve houding, enthousiasme, klant- en resultaatgerichtheid, teamspeler.
 • Ervaring in een Hoger Onderwijs organisatie is een pré.

Conditions of employment

 • Een dynamische werkomgeving met een uitdagend werkpakket en ontwikkelmogelijkheden;
 • De functie is ingedeeld in schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten, het salaris bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring minimaal €2.588,- en maximaal €4.084,- bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek; 
 • Daarnaast biedt de TU/e aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder max. 41 vakantiedagen een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3% van het jaarsalaris (overeenkomend met een maandsalaris), een vakantie-uitkering ter hoogte van 8% van het jaarsalaris en uitstekende sportfaciliteiten;
 • Het betreft in eerste instantie een dienstverband voor de periode van één jaar. Bij gebleken geschiktheid behoort uitzicht op een vast dienstverband tot de mogelijkheden. Overwogen kan worden de aanstelling via Euflex (de detacheringsorganisatie van de TU/e) te laten verlopen.

 Inlichtingen:

 • Meer inhoudelijke informatie over de functie kun je krijgen bij ir. Dennis Raijmakers, Hoofd Informatiemanagement , telefoon 040 – 247 3366 of via e-mail: m.l.raijmakers@tue.nl
 • Voor vragen betreffende de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met de afdeling HR Services, e-mail: hrservices.gemini@tue.nl

 

Sollicitatie:

Ben je geïnteresseerd in deze vacature dan kun je dit uiterlijk t/m 6 oktober a.s. kenbaar maken door een motivatie en CV te uploaden via de "Solliciteer direct” button. In week 42/43  zullen de 1e ronde gesprekken plaatsvinden. Een eventueel 2e gesprek is gepland voor week 44/45.