Skip to content  

Working at TU/e

Arbo- en milieuadviseur 0.8 -1.0 fte (V83.4236)

Arbo- en milieuadviseur 0.8 -1.0 fte

Voor de afdeling Arbo, Milieu, Veiligheid & Stralingsbescherming (AMVS) van de Dienst Personeel en Organisatie (DPO) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zijn we op zoek naar een: arbo- en milieuadviseur (0.8 -1.0 fte)
Position
Non academic staff (supporting staff)
Service(s)
Personnel and Organization
FTE
0,8
Date off
31/01/2020
Reference number
V83.4236

Job description

Mensen zijn het hart en ziel van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Met uitstekende onderzoeks- en onderwijsprogramma's, maken we deel uit van nationale en internationale academische netwerken, nemen we deel aan samenwerkingsverbanden met industrie en maatschappelijke organisaties en zijn we het academische hart van de toptechnologieregio Brainport. De TU/e is een belangrijke spil in een wereldklasse hightech ecosysteem en het academische hart van de toptechnologieregio Brainport. We staan internationaal bekend om onze expertise op het gebied van wetenschappelijke en technologische basisdisciplines.

De TU/e heeft de ambitie om bij de leidende universiteiten op het gebied van wetenschap en technologie te behoren. Drie uitdagingen zijn fundamenteel voor onze visie voor 2030, te weten een duurzame wereld, de technologische revolutie en de impact van technologie op de samenleving. De TU/e is een mensgerichte werkgever die voor zowel wetenschappelijk als ondersteunend personeel kansen biedt aan talent voor persoonlijke ontwikkeling en om de uitdagingen van morgen samen aan te gaan.

Dienst Personeel en Organisatie (DPO) bestaat uit ca. 80 enthousiaste collega’s. Naast Arbo, Milieu, Veiligheid & Stralingsbescherming (AMVS) bestaat DPO verder uit de afdelingen HR Services, HR Advies, Beleid, Recruitment en Professional Development.                                                              

In de functie van arbo- en milieuadviseur ben je onderdeel van de afdeling AMVS en legt verantwoording af aan het hoofd van deze afdeling. Je werkt samen met collega AMVS medewerkers voor diverse faculteiten en diensten en circa twee dagen per week met het bestuur van Coöperatieve Vereniging Milieu TU/e Campus U.A. (CVM), waarbij je in die rol diverse derden op TU/e Campus ondersteunt en adviseert op het gebied van milieu.

De functie

De TU/e organisatie is momenteel sterk in beweging. De TU/e wil een hightech industriële omgeving creëren, waar mensen centraal staan en zich vrij en veilig voelen om ideeën uit te wisselen, initiatieven te nemen en om samen te werken. Met al deze ontwikkelingen van de eigen organisatie én de toenemende veiligheids- en milieurisico’s is de rol van een arbo- en milieuadviseur cruciaal voor de TU/e. Jouw taken voor de TU/e organisatie zijn onder andere:

 • (Mede) uitvoeren van Risico Inventarisatie & Evaluaties;
 • (Mede) ontwikkelen van- en ondersteunen bij de invoering en het onderhouden van het arbozorgsysteem voor de TU/e;
 • Verzorgen van adviezen op het gebied van arbeidsomstandigheden en veiligheid;
 • (Mede) opstellen van veiligheidsverbeteringsprogramma’s;
 • (Mede) verzorgen van trainingen en opleidingen op gebied van Kwaliteit, Arbo en Milieu.
 • zijn van een vraagbaak voor collega’s.

De TU/e campus beschikt over een overkoepelende Omgevingsvergunning Milieu. De Coöperatieve Vereniging Milieu TU/e Campus U.A. (CVM) is vergunninghouder van deze vergunning voor de gehele TU/e Campus, waar naast TU-onderdelen ook een groot aantal bedrijven en kennisinstellingen (derden) onder vallen. CVM is een onafhankelijker partij op TU/e Campus en jij vervult gedurende ongeveer 2 dagen per week samen met een collega de rol van Algemeen Coördinerend Milieudeskundige voor CVM.

Jouw taak hierin is het Ondersteunen van CVM als algemeen coördinerend milieudeskundige samen met een collega. Je geeft in dit kader deelvergunningen uit, voert audits uit bij deelvergunninghouders en onderhoudt contact met organisaties op TU/e Campus en bevoegd gezag. Je voert de dagelijkse werkzaamheden, welke voortvloeien uit de verantwoordelijkheid van het bestuur voor het aanvragen, beheren en handhaven van de omgevingsvergunning uit, zoals beheren van het veiligheid beheersysteem, afhandelen milieuvragen en aanspreekpunt bij overtredingen.

Job requirements

Als kandidaat:

 • Beschik je over minimaal een HBO+ diploma;
 • Heb je relevante werkervaring op het gebied van milieu binnen een complexe organisatie;
 • Heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring, een HVK diploma strekt tot aanbeveling;
 • Heb je actuele kennis van relevante wet- en regelgeving, met name grondige kennis van omgevingswet, omgevingsplannen (kennis ruimtelijke ordening) en kwaliteitszorg; bij voorkeur ervaring in het doen van audits;
 • Ervaring met externe veiligheidsberekeningen strekt tot aanbeveling.

Conditions of employment

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van één jaar met de intentie om bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden het dienstverband om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Een aanstelling via Euflex is ook mogelijk (de detacheringsorganisatie van de TU/e).

De schaal behorende bij deze functie is afhankelijk van opleiding en ervaring variërend van

€ 2.709,00 t/m € 4.978,- bruto per maand bij fulltime (schaal 10 t/m 11 CAO Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, een vakantie-uitkering van 8% en uitstekende sportfaciliteiten.

Information and application

Informatie:

Inhoudelijke informatie voor de functie is verkrijgbaar bij Floor van der Heijden Afdelingsmanager AMVS fvanderheijden[at]tue.nl of bij Linda van den Boomen; l.j.c.v.d.boomen[at]tue.nl, HR-adviseur DPO.

Voor vragen over de arbeidsvoorwaarden kun je hier terecht: https://www.tue.nl/werken-bij/arbeidsvoorwaarden/

Sollicitatie:

Je kunt reageren op deze vacature via onze sollicitatiepagina www.tue.nl/jobs door te klikken op de button "Solliciteer op deze vacature / Apply for this Job". Wij reageren niet op sollicitaties die op een andere manier bij ons terecht komen.

Je kunt maximaal 5 bijlagen uploaden.

De selectie van sollicitanten en de sollicitatiegesprekken vinden direct plaats tot het moment we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld