Skip to content
 

Working at TU/e

Alumni Officer (0,8 - 1 FTE)

Alumni Officer (0,8 - 1 FTE)

Position
Non academic staff (supporting staff)
Irène Curie Fellowship
No
Service(s)
Communication Expertise Center
FTE
0,8
Date off
26/03/2023
Reference number
V89.6347

Job description

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een internationaal vooraanstaande technische universiteit gespecialiseerd in Engineering Science & Technology. De TU/e-organisatie omvat 9 faculteiten en 10 diensten die het primaire proces van onderwijs en onderzoek ondersteunen. Met kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek zorgt de TU/e voor vooruitgang van technische wetenschappen en de ontwikkeling van technologische innovaties. Zo draagt de TU/e bij aan de groei van welvaart en welzijn in de Brainportregio en daarbuiten. Binnen de TU/e draait het om mensen. Op de campus wonen, werken en recreëren zo’n 13.000 studenten en 3.500 medewerkers.

Het bureau voor Alumnirelaties en Universiteitsfonds Eindhoven, onderdeel van het Communicatie Expertise Centrum, heeft als doel om de relaties met alumni te versterken. Het bureau ontwikkelt, faciliteert en onderhoudt contacten met alumni. Dit varieert van mailings tot en met afspraken en bijeenkomsten, vaak in samenwerking met andere afdelingen of faculteiten. Met als doel een levendige en bloeiende community op te bouwen waarin alumni de weg naar de TU/e èn elkaar kennen.

Er is een functie van 0,8 - 1,0 fte beschikbaar als Alumni Officer voor het bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds Eindhoven.

Functie

Word je enthousiast van het mobiliseren van een grote alumni community? Houd je ervan om veel mensen te ontmoeten? Heb je innovatieve ideeën om alumni te binden aan de Technische Universiteit Eindhoven?

Je maakt deel uit van een team dat zich bezighoudt met alumni relatie-ontwikkeling, communicatie  en (gift)administratie. Samen zorgen we voor een actief netwerk van alumni, in binnen- en buitenland. Dat doen we met mailings, social media, evenementen en bijeenkomsten gericht op verschillende vormen van verbinding van alumni met de TU/e. In jouw rol binnen dit team ben je bezig om de aansluiting van student naar alumnus succesvol te maken en ervoor te zorgen dat jonge alumni een positieve en waardevolle ervaring hebben met de TU/e zodat ze graag verbonden blijven. Je stelt hier een programma voor op in afstemming met de faculteiten en alumniverenigingen. Je organiseert evenementen die het begin zijn van een sterkte betrokkenheid. Je ontwerpt, organiseert en voert de fondsenwervende jaarcampagne uit. Je weet op basis van analyses en rapportages om je acties te verfijnen en het beste resultaat te halen. Hiervoor maak je gebruik van ons CRM-systeem en doe je voorstellen om de inrichting en werking hiervan te verbeteren. 

Kortom, in deze functie:

 • ontwikkel en organiseer je een programma om jonge alumni te betrekken bij de TU/e.
 • bedenk je en werk je een jaarlijkse fondsenwervingsjaarcampagne uit inclusief crowdfundacties.
 • evalueer je met behulp van rapportages en analyses de resultaten en draag je zorg voor een continue verbetering van de alumnus-ervaring met de TU/e.
 • betrek je alumni via online/social media.
 • maak je gebruik van diverse communicatiemiddelen waaronder direct marketing.
 • werk je mee aan efficiënt gebruik en zinvolle inrichting van onze database, het up to date houden ervan en gebruik je deze voor inzichten in verdere ontwikkeling van alumnirelaties.
 • initieer of help je bij het organiseren van alumni-evenementen, reünies of lezingen in binnen- en buitenland.

Job requirements

Wie ben jij:

Je bent een pro-actieve collega, een zelfstarter met uitstekende communicatievaardigheden in Nederlands en Engels in woord en geschrift. Je bent iemand die het leuk vindt om zijn of haar eigen baan vorm te geven en te pionieren met innovatieve voorstellen om betrokkenheid met alumni te vorm te geven. Omdat je werkt voor de Technische Universiteit Eindhoven heb je affiniteit met technologie en innovatie.

 • Je hebt een opleiding op minimaal HBO-niveau, bij voorkeur op het gebied van marketing en/of communicatie, en beschikt over relevante werkervaring.
 • Je hebt affiniteit met relatiebeheer via een Customer Relationship Management systeem.
 • Je bent een teamspeler.
 • Je communiceert effectief in zowel vloeiend Engels als Nederlands, mondeling en schriftelijk.
 • Je bent in staat om positieve relaties op te bouwen met alumni en collega's op diverse niveaus van de organisatie.
 • Je bent klantgericht en representatief.
 • Je bent een proactief en enthousiast persoon, die bereid is om initiatief te nemen. Je voelt je op je gemak in een internationale omgeving en weet prioriteiten te stellen onder druk.
 • Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen en veranderingen en denkt mee over verdere professionalisering van ons bureau.

Conditions of employment

Een boeiende positie binnen een internationale en tegelijkertijd persoonlijke universiteit. Je zit midden tussen de studenten, op een groene campus op loopafstand van het centraal station. Naast mooie architectuur, vind je er gevarieerde werkplekken en uitstekende sportfaciliteiten. Het gaat om een aanstelling voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet in een vaste aanstelling. Daarnaast bieden we jou:

 • Een maandsalaris van minimaal € 3.098,- tot maximaal € 4.257,- bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring (schaal 9 cao Nederlandse Universiteiten).
 • Naast vakantiegeld, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een gunstige regeling voor extra verlofdagen of een sabbatical.
 • Een keuzemodel voor extra secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Werktijden in overleg voor een optimale werk-privé balans.
 • Ruimte voor jouw talent met doorgroeikansen en uitstekende ontwikkelmogelijkheden, zoals mentoring, workshops en coaching.
 • Deels betaald ouderschapsverlof en een vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer, thuiswerken en internet.
 • Een ruime werkgeversbijdrage aan de gunstige ABP-pensioenregeling.

Hier ontdek je nog meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. Bouw verder aan je carrière bij de TU/e!

Information and application

Over de TU/e

De TU/e is een internationaal vooraanstaande universiteit die ingenieurs van de toekomst opleidt en de grenzen van wetenschap en technologie verlegt voor een betere wereld. Op de levendige en inspirerende campus werkt en studeert een internationale community van ruim 6.000 medewerkers en meer dan 13.000 studenten.

Meer informatie

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met de vacaturehouder: Edith Snelders, teamleider Alumnirelaties en Universiteitsfonds Eindhoven, e.w.m.snelders[at]tue.nl of telefonisch +31 40 247 4142.

Voor vragen over het sollicitatieproces of de arbeidsvoorwaarden, neem contact op met Suzan Rondeel, HR adviseur, s.rondeel[at]tue.nl of telefonisch +31 40 247 5564.

Nieuwsgierig geworden? Op www.tue.nl/jobs vind je meer over werken bij de TU/e.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd? Via de solliciteer-knop ontvangen we graag je CV en brief met motivatie en omschrijving van je kwalificaties.

De screening van kandidaten begint zodra de sollicitaties zijn ontvangen en gaat door totdat de vacature is ingevuld. Indien van toepassing, krijgen interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten.

We kijken uit naar je sollicitatie!