Adviseur Duurzaamheid (V85.2969)

Adviseur Duurzaamheid

Position
Non academic staff (supporting staff)
Services
Real Estate Management
FTE
1,0
Date off
23/07/2017
Reference number
V85.2969

Job description

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in engineering, science & technology. Onze universiteit staat midden in de samenleving. Dat komt tot uiting in de groei van de universiteit én de groei van de TU/e campus, die zich ontwikkelt tot een aantrekkelijke hotspot voor studenten, onderzoekers, ondernemers, investeerders en hightech bedrijven met state-of-the-art offline en online faciliteiten. De komende jaren wordt nog volop gerenoveerd en gebouwd.

Dienst Huisvesting is één van de centrale diensten van de Technische Universiteit Eindhoven en is verantwoordelijk voor de totale vastgoedontwikkeling, het parkmanagement en de 75 hectare terreinen op de campus van het TU/e Science Park. Voor de TU/e zelf verzorgt zij het projectmanagement en het beheer van alle gebouwen, installaties en infrastructuur van de compacte campus. Dienst Huisvesting heeft een adviserende rol naar het College van Bestuur, de faculteiten en de diensten op huisvestingsgebied. Er is sprake van een klant/opdrachtgeverrelatie voor huisvestingsprojecten.

Dienst Huisvesting telt ongeveer 45 medewerkers en heeft vier afdelingen: Projectbureau, Vastgoed, Beheer & Onderhoud en het Bedrijfsbureau.

Functie:

Als Adviseur Duurzaamheid ben je instaat om middels je enthousiasme en verbindend leiderschap als aanjager te fungeren om zo duurzaamheid op de kaart te zetten binnen de TU/e organisatie. Je geeft vorm en inhoud aan onze duurzaamheidsambities en geeft uitvoering aan diverse TU/e brede duurzaamheidsprojecten en ontwikkelingen. Je ondersteunt bij het vertalen van de duurzaamheidsambities naar concrete projecten en duurzame initiatieven. Voor de Green Office ben je instaat om een zelfsturend team te vormen met studenten. Je bent flexibel inzetbaar op duurzaamheidsvraagstukken en maakt een verbinding tussen het strategisch en tactisch niveau (renovatie, vervangingen, etc.) d.m.v. businesscases waarin energie, CO2 en toegevoegde waarden een rol spelen. Als Adviseur Duurzaamheid dien je bottom-up vorm te kunnen geven aan een zelfsturend team. Zodat het team zelfstandig met acties, ideeën en communicatie komt die bijdrage aan de algehele doelstelling.

Werkzaamheden:

 • Beleid
  • Een bijdrage leveren aan het  beleid op het gebied van duurzaamheid en het zorgdragen voor de implementatie, evaluatie, bijstelling en verdere ontwikkeling van het beleidsterrein duurzaamheid. Dit dient in wisselwerking met de diverse stakeholders dusdanig vormgegeven te worden dat er zowel inhoudelijk als procesmatig beleidsformulering en realisatie door bestuurlijke eindverantwoordelijke mogelijk wordt.
 • Stuurgroep en Regiegroep Duurzaamheid
  • Je treedt op als secretaris voor de stuurgroep duurzaamheid en regiegroep duurzaamheid dit betreffen werkzaamheden op secretarieel, bestuurlijk, organisatorisch en beleidsvoorbereidend gebied, zodanig dat de desbetreffende groepen optimaal worden ondersteund in besluitvorming en uitvoering.
 • Projecten
  • Het opstellen van businesscases voor het verduurzamen van de vastgoedportefeuille en je zoekt naar subsidiekansen om projecten mede te financieren.
  • Je levert een bijdrage aan projecten in een multidisciplinair projectteam.
  • Je bent verantwoordelijk voor het scoren op graadmeters, zoals de Sustainable, BENG, Breeam etc...
 • Green Office
  • Je bent verantwoordelijk voor de resultaten en coördinatie van de GO Green Office. Dit betreft het werven en begeleiden van studenten die opdrachten uitvoeren voor de Green Office. Deze opdrachten dienen zowel intern als extern verworven te worden teneinde mede uitvoering te geven aan de maatschappelijke rol op het gebied van duurzaamheid van de instelling en student-(assistent)en gelegenheid te bieden duurzaamheid in praktijk te brengen.
  • Initiëren, adviseren en organiseren van (inter)nationale samenwerking (projecten) op het gebied van duurzaamheid teneinde de TU/e extern te profileren en haar positie te versterken.

Job requirements

Wij zoeken een kandidaat die voldoet aan de volgende eisen:

 • Je hebt minimaal een afgeronde relevante HBO of WO opleiding, bij voorkeur op het gebied van duurzaamheid, milieu en/of (duurzame) energie;
 • Je kunt goed zelfstandig werken, bent proactief, hebt een hands-on mentaliteit en overtuigingskracht;
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit, dit vanwege je inzet voor de Green Office en externe contacten;
 • Je beschikt over een goede communicatieve en schriftelijk uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels;
 • Je beschikt over verbindend leiderschap en het vermogen om goed te kunnen samenwerken;

Conditions of employment

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van één jaar, waarbij zal worden overwogen de aanstelling via Euflex te laten verlopen (de detacheringsorganisatie van de TU/e). Het fulltime bruto salaris per maand bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.588,-  en maximaal € 4.084,- (conform schaal 10 CAO NU). De eindejaarsuitkering bedraagt 8,3% van het jaarsalaris (overeenkomend met een maandsalaris). De vakantie-uitkering bedraagt 8 % van het jaarsalaris. De TU/e biedt verder uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. kinderopvang, minimaal 41 verlofdagen bij een 40-urige werkweek en uitstekende sportfaciliteiten).

Information and application

Informatie:

Sollicitatie:

Ben je geïnteresseerd in deze vacature dan kun je reageren door een motivatie en CV te uploaden via de "Solliciteer direct” button. De selectie van sollicitanten vindt direct plaats tot het moment we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Interne kandidaten gaan voor op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.