Tactisch / strategisch inkoper (V87.2916)

Tactisch / strategisch inkoper

Position
Non academic staff (supporting staff)
Services
Internal Affairs
FTE
1,0
Date off
07/05/2017
Reference number
V87.2916

Job description

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in engineering, science & technology. We staan bekend om onze grote wetenschappelijke impact en ontwikkeling van technologische innovaties. Onze universiteit staat midden in de samenleving: TU/e zet in op complexe, maatschappelijke uitdagingen door zich met onderwijs en onderzoek specifiek te richten op drie Strategic Areas: Energy, Health en Smart Mobility.

De afdeling Inkoop en Contractmanagement levert in deze dynamische en soms hectische omgeving haar bijdrage aan het bereiken van de ambitieuze doelstellingen van de TU/e. Hier werken professionals die adviseren over de te volgen inkoopstrategie, het inkoopproces managen en samen met de TU/e organisatie mooie resultaten behalen.

Inkoop is vaak al in een vroeg stadium betrokken bij de vele activiteiten. Budgethouders en beslissers uit alle gremia van de organisatie maken gebruik van de expertise van Inkoop ter advisering en ondersteuning van een grote diversiteit aan inkoopvragen. Belangrijke aandachtsgebieden in de nabije toekomst zijn bijvoorbeeld de campusontwikkeling met haar vele (bouw)projecten, ontwikkelingen op het gebied van ICT, aanschaf van hoogwaardige wetenschappelijke apparatuur en facilitaire dienstverlening. Het inkoopvolume bedraagt circa € 120 mln. per jaar. Inkoop pakt de werkzaamheden op met professionaliteit, ambitie, gedrevenheid en humor. Het team bestaat uit een Hoofd Inkoop, vier tactisch/strategisch inkopers en een contractmanager, ondersteund door een backoffice.

Het inkoopteam kenmerkt zich door collegialiteit en een professionele, pragmatische, maar ook servicegerichte instelling. Het nemen van initiatief en het opperen van nieuwe ideeën wordt op prijs gesteld. In een complexe organisatie als de TU/e is het zaak situaties te doorgronden en aan te voelen en hier goed op in te spelen. Hierin past een inkoper die diplomatiek kan optreden en met het nodige doorzettingsvermogen, flexibiliteit en humor resultaat bereikt. Een inkoper die daarnaast als collega begrip heeft voor de belangen van onderzoekers en andere (interne) klanten, goed kan luisteren, in staat is zich een onderwerp snel eigen te maken en scherp kan analyseren.

De functie:

Taken en werkzaamheden:

 • Het begeleiden en uitvoeren van inkoopprocessen/aanbestedingen voor een grote diversiteit aan TU/e projecten;
 • Advisering aan de interne organisatie m.b.t. het inkoopproces;
 • Vanuit je functie als inkoper vertegenwoordig je de TU/e richting externe partijen;
 • Je geeft mede vorm aan contractmanagement;
 • Je levert een bijdragen aan de doelen / speerpunten van de afdeling Inkoop en contractmanagement;
 • Het vergroten van de (inkoop)kennis door deelname aan cursussen en andere activiteiten.

Job requirements

Van de inkoper wordt verwacht dat zij zowel zelfstandig als in teamverband tot hun recht komen. Iemand die een proces kan beheersen en met gedrevenheid en passie wil gaan voor een optimaal resultaat. Accuratesse en zorgvuldigheid zijn een vanzelfsprekendheid. Een grote mate van pro-activiteit en een pragmatische insteek: het met gezond verstand stellen van de juiste vragen. Het spreekt voor zich dat in een internationale omgeving als de TU/e kandidaten beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en in het Engels.

Daarnaast moet je voldoen aan de volgende criteria:

 • Afgeronde relevante opleiding op Academisch of HBO+ niveau (bedrijfskunde, economie, recht);
 • Bedrijfseconomisch inzicht en commerciële vaardigheden;
 • Aantoonbare relevante werkervaring als inkoper/projectmanager;
 • Ervaring met Europese aanbestedingen;
 • Ervaring opgedaan in een grotere complexe organisatie is een pré;
 • Affiniteit met de inkoop van ICT is een pré;
 • Goede schrijfvaardigheid in het Nederlands en het Engels;
 • Je bent resultaatgericht, integer, doortastend en flexibel;

Conditions of employment

 • Een dynamische werkomgeving met ontwikkelmogelijkheden;
 • Een salaris, passend bij de geboden kennis en ervaring (In schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten (maximaal € 4.691,- bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling);
 • Een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3% van het jaarsalaris (overeenkomend met een maandsalaris) en een vakantie-uitkering ter hoogte van 8% van het jaarsalaris;
 • Een stimulerende en uitdagende werkomgeving;
 • Een tijdelijke aanstelling voor de periode van één jaar; bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden is er uitzicht op een vast dienstverband bij de TU/e.

Information and application

Informatie:

Sollicitatie:

Ben je geïnteresseerd in deze vacature dan kun je reageren door een motivatie en CV te uploaden via de "Solliciteer direct” button. De sluitingsdatum van de vacature is 7 mei 2017 aanstaande. Er zal echter direct gestart worden met beoordeling / selectie van de kandidaten.

Interne kandidaten gaan voor op externe kandidaten.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.