Studentenpsycholoog (V28.2899)

Studentenpsycholoog

Position
Non academic staff (supporting staff)
Services
Education and Student Service Center
FTE
0,8
Date off
14/05/2017
Reference number
V28.2899

Job description

Het Onderwijs en Studenten Service Centrum (STU) is hét centrale servicepunt voor aankomende en ingeschreven studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en levert een scala aan diensten zoals het inschrijven van studenten, het begeleiden bij studiekeuze, het geven van training zoals studievaardigheden, het verzorgen van loopbaanbegeleiding en het uitvoeren van projecten op het gebied van ICT in het onderwijs (bijv. videocolleges, notebookproject). Het STU  verzorgt studiegericht taalonderwijs Engels en NT2, taaladvisering, alsmede Interculturele Communicatie. Daarnaast biedt het STU individuele begeleiding bij persoonlijke problemen, studeren in het buitenland, studiefinanciering en bemiddeling bij fondsen en beurzen.

Tevens is het STU actief op beleidsniveau. Zo ondersteunt het STU het College van Bestuur en de faculteiten op het terrein van studentenbeleid, onderwijswet en -regelgeving, kwaliteitszorg, accreditatie, onderwijsvernieuwing en internationalisering, onder meer door het genereren van bestuurlijke kengetallen. Het STU heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Vanwege de wisselende en individuele behoeften van de student en het onderwijsveld, heeft het STU te maken met een continu verbeteringsproces, dat actief wordt bewaakt.

Functiebeschrijving

  • Het houden van intakes met studenten;
  • kortdurende psychologische hulp aan studenten;
  • studenten verwijzen naar andere instellingen (buiten de onderwijsinstellingen), zoals GGZ instellingen, particuliere therapeuten, etc.;
  • het geven van groepstrainingen zoals faalangsttrainingen;
  • andere studentbegeleiders (studieadviseurs, studentendecanen en tutoren) ondersteunen via advies/consultatie.

Job requirements

Wij zoeken een collega die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee wil bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Daarbij hechten we grote waarde aan klantgerichtheid, lerend vermogen en samenwerken. Vanuit de onderwijsvisie van de TU/e richten we onze begeleiding op het respecteren en verhogen van de zelfredzaamheid van de student.

Met het oog op snelle inzetbaarheid gaat de voorkeur uit naar een senior studentenpsycholoog.

Functie-eisen:

  • afgestudeerd in de Klinische- en/of Gezondheidspsychologie;
  • minimaal vijf jaar ervaring in het werken met jong volwassenen / studenten;
  • aantoonbare ervaring met intake en kortdurende behandeling;
  • ervaring met cognitieve gedragstherapie strekt tot aanbeveling;
  • een goede beheersing van de Engelse taal (C1 niveau).

Tot aanbeveling strekt ervaring met het werken binnen een multiculturele setting.

Conditions of employment

Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor één jaar met een salaris van minimaal € 3.327,00 en maximaal € 4.681,00 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten). De TU/e biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantie-uitkering van 8% en uitstekende sportfaciliteiten.

Afhankelijk van CV en werkervaring behoort een aanstelling via EUFLEX (detacheringsbureau van de TU/e) tot de mogelijkheden.

Information and application

Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met mw. ir. L.A. (Larisa) Camfferman, afdelingshoofd, tel: 040 247 8308, e-mail: l.camfferman@tue.nl. Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij Personeelszaken Diensten (personeelszakendiensten@tue.nl), tel. 040 247 4486.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in deze vacature dan kun je reageren door een motivatie en CV te uploaden uiterlijk 14 mei 2017 via de “Solliciteer direct” button.