co÷rdinator Individual Grants (V19.2871)

co÷rdinator Individual Grants

Position
Non academic staff (supporting staff)
Services
Innovation Lab
FTE
1,0
Date off
31/03/2017
Reference number
V19.2871

Job description

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in engineering, science & technology. We staan bekend om onze grote wetenschappelijke impact en ontwikkeling van technologische innovaties. Onze universiteit staat midden in de samenleving: TU/e zet in op complexe, maatschappelijke uitdagingen door zich met onderwijs en onderzoek specifiek te richten op drie Strategic Areas: Energy, Health en Smart Mobility. De TU/e kent naast de Strategic Areas 4 onderzoekscentra en instituten: Data Science Center Eindhoven (DSC/e), High Tech Systems Center, Institute for Photonic integration en ICMS waar hoogwaardig onderzoek wordt uitgevoerd.

De activiteiten op het gebied van kennisvalorisatie zijn gebundeld in het TU/e Innovation Lab (TU/e IL). De externe activiteiten van TU/e IL richten zich vooral op intensivering en versterking van de strategische samenwerking met het grootbedrijf en mkb, en de ontwikkeling van innovatieprojecten.
Binnen de universiteit richt TU/e IL zich op de stimulering van business development, innovatie en ondernemerschap en externe onderzoek financiering. Dit laatste wordt ondersteund door het Research Support Office (RSO) dat uit een klein team van professionals bestaat. Zij houden zich bezig met processen en procedures die horen bij de aanvraag van Europese en Nationale subsidies.
Het team bestaat voornamelijk uit subsidie adviseurs en juristen.

Voor de wetenschappelijke staf is het aanvragen van onderzoek subsidies een steeds grotere rol gaan spelen. Dit geldt zeker ook voor de Individual Grants, die zowel op nationaal (NWO) en op Europees niveau (H2020-ERC) kunnen worden aangevraagd door TU/e onderzoekers, maar ook door onderzoekers buiten de TU/e die met een individual grant bij de TU/e willen komen werken.  
Met een individual grant kunnen onderzoekers funding krijgen voor nieuwe eigen ideeën . Het CvB heeft recent besloten de capaciteit van haar RSO, onderdeel van TU/e IL, uit te breiden met 0.8-1.0 fte voor een coordinator individual grants.

Inhoudelijke taken:

 • Coördineren van de activiteiten van de groep professionals in het “RSN Individual Grants team”.
 • Aanspreekpunt voor CvB, faculteitsbesturen en onderzoekers.
 • Ondersteunen en adviseren van onderzoekers bij het schrijven van voorstellen.
 • Meeschrijven aan en meelezen van voorstellen.
 • Mede ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van cursusaanbod van o.a. DPO en ism DAZ.
 • Het verder ontwikkelen van het “Individual Grant beleid”.
 • Deelnemen aan nationale samenwerkingsverbanden en kennisontwikkeling.
 • Ontwikkelen van een intern TU/e netwerk van laureaten, panelmembers en evaluatoren.

Job requirements

Je hebt een academisch werk- en denkniveau, gepromoveerd in bij voorkeur een Beta richting. Je bent communicatief vaardig en sterk in het overbrengen en delen van kennis. Schriftelijke en mondelinge beheersing van de Engelse taal is vanzelfsprekend. Je hebt ervaring in het ondersteunen van onderzoekers bij het schrijven van aanvragen van Individual Grants en bij voorkeur ook ervaring in het beoordelen van voorstellen. Verder ben je in staat om professionals te motiveren en hun activiteiten te coördineren. Je bent proactief, klantgericht, analytisch, resultaatgericht en een netwerker.

Conditions of employment

 • Een dynamische werkomgeving
 • Een aanstelling voor een periode van vooralsnog een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging;
 • Een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, wat maximaal € 4.691,- bruto per maand (schaal 11) bedraagt bij een fulltime aanstelling;
 • Een prettige, stimulerende en uitdagende werkomgeving;
 • Aantrekkelijke en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden. Op onze centraal in Eindhoven gelegen campus zijn ook uitgebreide sport- en cultuurvoorzieningen waar je gebruik van kunt maken.

Information and application

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie en de werkzaamheden: Ties Leermakers, e-mail: M.A.M.Leermakers@tue.nl

Voor overige vragen: Lonneke van Luxemburg, HR Adviseur, e-mail: L.A.M..v.Luxemburg@tue.nl

 

Sollicitatie

Reageren kan door gebruik te maken van de knop “solliciteer direct/apply now”. De motivatiebrief inclusief CV kunnen worden gericht aan mevrouw Lonneke van Luxemburg, onder vermelding van het vacaturenummer V19.2871.

Interne kandidaten gaan voor op externe kandidaten.